asdf

Prošao kroz teške trenutke.

Legendarni bokser i višestruki šampion Riki Haton (44) suočio se sa retkim oboljenjem zbog kojeg je morao na operaciju.

U pitanju je Dipitrenova bolest zbog koje njegovi prsti na ruci nisu mogli normalno funkcionisati.

PROČITAJTE JOŠ:

Ova bolest bolest se manifestuje na dlanovima. Radi se o kvrgama koje se pojavljuju ispod kože i koje utiču na savijanje prstiju zbog kojih šaka ne može normalno da funkcioniše.

Najčešće su zahvaćeni četvrti i peti prst. Operacija je neizbježna kako bi se nastavile svakodnevne normalne aktivnosti, a upravo je Haton morao pod nož.

Iako je prošao kroz mnogo toga u karijeri, ovo stanje mu je napravilo najveće probleme jer je bio odvojen od treninga i dvorane na tri meseca u kojoj radi kao bokserski trener.

„Zabavljao sam se dobro, ali jedva čekam da se vratim u dvoranu ss momcima. Imao sam ozbiljnu operaciju zbog Dipitrenove bolesti. Nisam mogao udariti ili držati fokusere oko tri meseca. Sreća pa su moji bokseri završili borbe pre operacije“ napisao je Haton.

On je opisao i kako se osećao.

„Za mene je ovo bio zabrinjavajući i frustrirajući period. Ogroman je to posao bio za tako malo i komplikovano područje na ruci. Spreman sam da se vratim i to je olakšanje“, poručio je legendarni bokser.

Riciki Haton je nekada važio za jednog od najboljih boksera sveta. Bio je šampion u velter i poluvelter kategoriju i dugo je bio neporažen.

Prvi koji ga je pobedio je Flojd Mejveder koji ga je zaustavio tehničkim nokautom, a do kraja karijere još su ga dobili Meni Pakjao i Vjačeslav Senčenko.

Haton je tako karijeru okončao sa 45 pobeda i tri poraza, a nedavno je se nakon 10 godina vratio u ring kada je odradio egzibicioni meč protiv još jedne legende Marka Antonija Barere.

BONUS VIDEO Triler u Manili – najspektakularniji dvoboj u istoriji boksa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar