Foto: AP Photo/Michael Conroy

Crnogorski košarkaši imali su razloga za zadovoljstvo posle starta Svetskog prvenstva u Manili.

Crnogorci su u svom prvom meču u grupi pobedili Meksiko sa 91:71. Nikola Vučević i Bojan Dubljević su bili dobri u tom meču u kom se Crna Gora dugo mučila da se odlepi od Meksikanaca.

PROČITAJTE JOŠ:

Kad je to uradila, na kvalitet je uspela da završi posao i ode sada je čekaju novi izazovi protiv Litvanije i Egipta u grupi D.

„Prva utakmica je uvek najvažnija. Na kraju smo odradili dobar posao. U početku je to bilo tesno, dok se nismo opustili i ušli u igru koju smo vežbali“, rekao je Dubljević posle meča.

Bojan je imao sedam poena, ali je pokrenuo seriju svog tima kad je trebalo, dok je Vučević sa 27 poena i deset skokova bio apsolutno briljantan.

Kendrik Peri je ubacio 16 poena za Crnu Goru, a Nikola Ivanović je postigao 14 poena, dok je na Dubljevića poseban utisak ostavila atmosfera.

„Nadamo se, stvarno je prijatno iznenađenje s obzirom na prošlo Evropsko u Gruziji mislim da nije bilo šest ljudi. Uvek je lepše igrati pred ljudima nego kad je prazno“, dodao je Dubljević, koji je, poput srpskih košarkaša, istakao da su organizacija i uslovi jako dobri.

Vučević kaže da je na početku utakmice bilo nervoze, ali da se sve kasnije sredilo i došlo na svoje.

„Prva utakmica, velika je želja, ali kako je meč odmicao igrali smo sve bolje. Pogotovo mi je drago što smo uspeli da odgovorimo i nismo pali kada su oni počeli da se vraćaju u trećoj i četvrtoj četvrtini. Vrlo bitna pobeda za nas, odigrali smo pametno. Mislim da rezultat na kraju nije realan, mi smo pogodili neke oni su promašili“, kazao je Vučević.

Zadovoljan je i kako je on odigrao, ali je ipak apostrofirao da je bitnije to što je nacionalni tim slavio i da je dobro što je on od starta uspeo da se razigra.

Naredni meč Crna Gora igra protiv Egipta, 27. avgusta od 10.45 po srpskom vremenu.

BONUS VIDEO: Izjava Fontekija nakon meča sa Angolom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar