Ogromno, impozantno, neverovatno, nikad pre viđeno...

Foto:Nova.rs
Foto: Promo

Sve utakmice Mundobasketa pratite u direktnim prenosima uz SBB na kanalima Sport kluba.

Upravo tako je izgledalo otvaranje Svetskog prvenstva, između dve utakmice A grupe, u „Filipini areni“, najvećoj hali na svetu kapaciteta 55.000 mesta.

Ni približno toliko gledalaca nije bilo na prvoj utakmici Mundobasketa između Italije i Angole (zvanično 21.214) ali su se Filipinci, jedni od tri domaćina, pobrinuli da sve bude grandiozno.

PROČITAJTE JOŠ

Baš od svega se trude da naprave šljašteći spektakl i ide im od ruke vrlo dobro. Čim vidite halu spolja, iako dominira beton, bukvalno shvatite da ništa pre slično niste videli. Izgleda kao mešavina svemirskog broda i fudbalskog stadiona, čudno vam je da se košarka tu igra.

A i te kako se danas igra, na neki način šteta što neće biti više mečeva, ali logistika ne dozvoljava, jer je dvorana prevozom nije (dovoljno dobro) povezana sa ostatkom grada.

Prevoz im i inače katastrofalno funkcioniše, saobraćaj je u potpunom haosu, ali to nije smetalo da spektakularno otvaranje bude u najvećoj hali na svetu.

Nastupali su pevačica Sara Džeronimo i „Ben Ben“ bend, audio-vizuelni efekti su bili impresivni, učinili su organizatori sve da publika, pretežno domaća, uživa.

Foto: Tanjug/AP

Ovde je sada sve spremno za obaranje tog rekorda posete na SP, ali je i bezbednost na najvećem mogućem nivou govori, o čemu govori i prisustvo pasa. Čak i hali…

Na ulazu nas je bio sačekao jedan policijski pas i sve naše torbe, koje smo poređali na pod na medijskom ulazu, detaljno onjušio i proverio. Sve je bilo u redu, mogli smo da prođemo, samo još jedna od situacija sa kojom se nikada pre nismo susreli.

Sve je spremno i za dolazak predsednika Filipina, Ferdinanda Markosa juniora, čiji je dolazak u toku dana potvrđen na meč Filipini – Dominikanska Republika (14.00 po srpskom vremenu, 20.00 po lokalnom).

Zato su nas organizatori upozorili da će na pola sata do početka utakmice sve oko hale biti zaključano. Ni mi u tom periodu nećemo moći da napuštamo mesta u hali, ili da uđemo u nju ako se zateknemo napolju.

U vezi sa tim je moguće da bude čak prekida interneta (slabije će sigurno raditi) i signala uopšte, za tih planiranih 30 minuta, ne sve vreme.

BONUS VIDEO Avramović iz Manile pred Mundobasket: Kinezi su prebili Bogdana, dobro je što prvo s njima igramo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar