Nikola Jokić
Foto: Tanjug/ AP Photo/David Zalubowski)

Ponestaju epiteti kojima mogu da se odrede partije koje pruža Nikola Jokić, a tako je bilo i u poslednjem meču Denvera protiv San Antonija i trijumfu od 110:105.

Jokić je novoj zvezdi NBA lige, momku koji bi trebalo da bude nosilac slike sledećih 10 ili 15 godina zatrpao koš do vrha. U direktnom duelu sa Viktorom Vembanjamom postigao je 42 poena uz 16 skokova i šest asistencija.

PROČITAJTE JOŠ

Mladi Francuz je odgovorio sa 23 poena, 15 skokova, osam asistencija i čak neverovatnih devet blokada.

Ipak, Vembanjama je naterao Jokić na čak tri zakucavanja kako bi Srbin bio siguran da će doći do poena, a to je situacija u kojoj se retko nalazio tokom karijere. Uostalom, ne pamti se kada je Jokić zakucao tri puta, a pogotovo ne na istom meču.

„Mislim da je imao 600 blokada sinoć, ali smo pobedili“, rekao je Jokić nakon što je preskočena Oklahoma na prvom mestu Zapada koja je sa 109:105 poražena od Filadelfije.

Srpski centar je proveo na parketu 37 minuta, a i sam je upisao dve blokade i ukradenu loptu. Pogodio je 18 od 32 šuta iz igre (od toga 1/6 za tri) uz pet od šest slobodnih bacanja. Pratio ga je Majkl Porter Džunior sa 15 poena i 16 skokova (rekord karijere), te Eron Gordon koji je dodao 23 uz sedam skokova.

„Veoma je zahtevno igrati protiv Jokića“, rekao je Vembanjama i dodao da je nadmorska visina samo još jedna od mnohi poteškoća.

Jokić je istakao da je morao da prilagodi svoju igru protiv Vembanjame koji je uz Bobana Marjanovića najviši igrač NBA lige.

„Naravno da nisam odradio dobar posao danas. Blokirao je šest, sedam šuteva. Ali on je poseban igrač i uvek morate da uradite nešto posebno protiv takvih momaka. Mislim da uči i da shvata i da će biti još veći problem“, poručio je Jokić o mladoj zvezdi NBA lige.

Jokić je još jednom pokazao zbog čega je dvostruki MVP NBA lige, pa je pogađao kada god je Denveru bilo neophodno. Pogotovo u neizvesnoj završnici.

NBA rezultati

Sreda, 3. april

Toronto – LA Lejkers 111:128

Vašington – Milvoki 117:113

Majami – Njujork 109:99

Filadelfija – Oklahoma 109:105

Minesota – Hjuston 113:106

Denver – San Antonio 110:105

Juta – Klivlend 113:129

Golden Stejt – Dalas 104:100

Sakramento – LA Klipers 109:95

BONUS VIDEO Jokić i Porter uništili Njujork u pobedi Denvera

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare