Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

"Dala sam vam život na srebrnom poslužavniku", jedna je od često citiranih popkulturnih rečenica tokom istorije, a upravo to nedvosmisleno važi i za igru Vasilija Micića.

Od dolaska u SAD igra sve bolje mečeve u predsezoni, a poslednji je očekivano bio kruna svega urađenog do tog momenta.

PROČITAJTE JOŠ

Iako je u Evropi bio i pravi košgeter, u NBA ligi je prihvatio nešto drugačiju ulogu, videlo se to i u porazu Oklahome od Detroita sa 118:116. Micić je igrao kao ono što u Srbiji nazivaju često „pravim, čistokrvnim plejmejkerom“, pa mu je primarni fokus bio da razigrava saigrače.

Postigao je osam poena za 17 minuta uz šest asistencija i četiri skoka. Neke asistencije su bile takve da bi mu trebalo odmah upisati i koševe.

Uostalom, pogledajte kako je samo servirao ovo „na srebrnom poslužavniku“, pa saigraču nije bilo preterano teško da upiše zicer.

Oklahoma je vodila čak i sa 14 razlika u drugoj četvrtini, ali su Pistonsi predvođeni Markusom Saserom preokrenuli, postigao je čak 14 od svojih 17 poena u poslednjoj četvrtini. Usar Tompson je dodao 18 poena i osam skokova, a Kejd Kaningem je došao do 14 poena uz po šest skokova i asistencija. U Tanderu je najbolji bio Džejlin Vilijams sa 20 poena, a pratio ga je Džoš Gidi sa 14 uz po sedam asistencija i skokova.

BONUS VIDEO Smailagić psuje sudije zbog četvrtog faula

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar