KK Partizan
Foto: Sportklub

Priče o suđenju dugo nisu bile glasnije nego posle onoga što je urađeno "parnom valjku" u Atini, čak su igrači i u toku meča jasno izrazili koliko su besni.

Karmelo Paterniko iz Italije, Đorđi Alijaga iz Španije, te Mario Majkić iz Slovenije su učinili da navijači Partizana nemaju mirne snove u četvrtak uveče. Umesto da se raduju velikom trijumfu još jednom se nekako dogodio scenario koji je u duelu dva tima viđen i na Fajnal-foru 2010. godine.

Košarkaši Olimpijakosa slavili su sa 98:94 i tako upisali pobedu u četvrtom kolu Evrolige, ali je svima koji su gledali meč ostao gorak ukus.

PROČITAJTE JOŠ

Bilo je evidentno da suđenje gostima nije sa poštovanjem sa kakvim bi pre svega trebalo da dobije najbolji evropski trener svih vremena. Bio je svestan da će se to desiti Željko Obradović, ali verovatno ni on nije mogao da veruje kada je posle meča pogledao ova dva statistička podatka.

U poslednjih sedam minuta utakmice (dva minuta četvrte četvrtine i u produžetku) Olimpijakos je postigao čak 18 od 22 poena sa linije slobodnih bacanja. Jeste to bila fizički jaka utakmica, ali nije baš sve moralo da bude suđeno na taj način. Na suđenje su se žalili i ostali profesionalci širom Evrope, a Partizan je oštećen na 17 sekundi pre kraja meča, kada se Kevin Panter okliznuo i sudija je poručio da je napravio prestup i dodelio loptu Olimpijakosu.

Ipak, to nije bio slučaj, što je napisao i Majk Džejms, košarkaš Monaka.

„Ovo nije bilo preko pola“, napisao je kratko Džejms.

Uostalom, pogledajte i sami kako su izgledale neke od spornih situacija i donesite odluku.

BONUS VIDEO Smailagić psuje sudije zbog četvrtog faula

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar