Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Nikola Jokić je ponovo bio u centru pažnje, ali ne zbog sjajne partije protiv Vašingtona već zbog novog isključenja koje mu je dosudio kontroverzni sudija Toni Bradrs.

Bradrs, koji je godinama na meti brojnih kritika zbog gomile spornih odluka, ove godine je već isključio Jokića kada je došlo do čuvenog sukoba za Markusom Morisom na meču protiv Majamija.

Međutim, ovo nije bio prvi slučaj da je Jokić imao problem sa Tonijem Bradrsom, koji izgleda ne voli baš srpskog centra.

U meču Denvera i Indijane iz 2019. godine, Bradrs je ušao u verbalni sukob sa Nikolom Jokićem.

Tada je srspki centar bio u duelu sa Majlsom Tarnerom, centrom Pejsersa, od kojeg je dobio udarac, ali je Bradrs faul dosudio Jokiću.

Srbin je zbog toga pobesneo i Bradrs ga je izbacio sa utakmice, a sudiji su sa tribina salvu psovki uputila Nikolina braća.

Zanimljivo je i da je Jokić o sedam svojih isključenja tokom karijere, tri dobio upravo od njega.

Međutim, Toni Bradrs nije imao problem samo sa Jokićem kroz svoju karijeru.

Posle meča 2009. godine između Golden Stejta i Finiksa kada je isključen Stiven Džekson zbog smešnog faula, iako je i sam bio udaren u toj akciji, poznati američki sajt „Bličer report“ ga je nazvao najnekompetentnijim sudijom u NBA istoriji i pitao se kako je moguće da  još uvek nije dobio otkaz.

Veliki skandal je bilo i suđenje na utakmici plej-ofa između Oklahome i Los Anđeles Klipersa 2014. godine, kada je očigledan aut, Bradrs prevideo i odlučio utakmicu u korist Tandera zbog čega se podigla velika prašina.

Iako je pokušao da se opravda saopštenjem posle meča, kako nije mogao da vidi situaciju iz tog ugla najbolje, samo je jš više raspalio strasti.

Foto: EPA/BOB PEARSON CORBIS

Zbog skandaloznog suđenja na velikom broju mečeva postao je meta fanova gotovo svih navijača u NBA ligi, a često je u kritikama pridruže i brojni igrači.

Tokom finalnog meča Toronto Reptorsa i Golden Stejta 2019. godine, nekadašnji NBA centar Kendrik Perkins bio je besan zbog suđenja na štetu kanadske ekipe.

„U redu Toni Bradrs, dosta je bilo. Pa on ni ne krije da sudi navijački“, napisao je tada Perkins. Još jedna bivša NBA zvezda. Met Barns je bio rezigniran njegovim suđenjem.

„Toni, molim te pobrini se da ti se pištaljka zamrzne na poluvremenu. Niko nije došao da tebe gleda“.

Ni Džejms Harden, još dok je nosio dres Hjustona, nije blagonaklono gledao na suđenje Bradrsa i Bena Fostera, još jednog sudije kojeg navijači ne vole, kada je dvojac sudijskim odlukama oštetio Roketse u plej-ofu.

Harden i cela franšiza je tada tražila da pomenuti dvojac više nikada ne sudi mečeve Roketsa, a nazvao ih je arogantnim i nepristojnim.

Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Navijači Bostona su pokrenuli zvaničnu peticiju da ne sudi nikada njihove utakmce posle polufinala plej-ofa protiv Filadelfije iz 2018. godine.

Uprkos svim osporavanjima i željama mnogih klubova, igrača i navijača da prestane da sudi, Bradrs je u najjačoj ligi sveta već 27 godina.

Tokom karijere je sudio 10 utakmica NBA finala, a u vrhu lige mu sve češće poveravaju značajne mečeve.

Ono što je sigurno, Nikola Jokić ne bi voleo da mu Bradrs sudi još jedan meč u karijeri.

BONUS VIDEO Mirotić i Ivanović ćaskaju i grle se pred Zvezda – Barselona

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar