Selekcija Turske savladala je Island u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo posle neverovatne drame rezultatom 76:75, a pobednički poeni su postignuti uz zbuk sirene.

Turska je imala imperativ pobede nakon poraza od Italije u prvom kolu kvalifikacija, a Island s epokazao kao neuporedivo teži protivnik nego što je bilo ko očekivao.

PROČITAJTE JOŠ

#related-news_0

Ušlo se u triler završnicu, a na kraju je Turska pobedila poenima Tarika Biberovića. Kada je sve dleovalo izgubljeno i da je napad propao, Biberović je uspeo da u stilu Luk Dončić izveo pivot i sa poludistance iz skoro nemoguće pozicije pogodio za pobedu.

Komentatior je pao u potpuni trans i slavio pobedu kao da je Turska prvak sveta.

Sanli je inače bio najefikasniji sa 20 poena i 12 skokova, dok je Osmani ubacio 14 poena. Biberovič koji je bio heroj pobede je postigao devet. U redovima Islanda Hermannsson je ubacio 15, a Frdriksson 14 poena.

U grupi su još Italija, koja je u prvom kolu slavila protiv Turske, te Mađarska koja je izgubila na Islandu.

Upravo u meču protiv Italije je Biberović imao svoj prvi nastup za Tursku te je ubacio 27 poena uz 8 skokova i 4 asistencije.

Selektor Ergin Ataman oduševljeno je nakon tog meča govorio o košarkašu iz Zenice, bivšem igraču Spars, a koji je trenutno jedna od zvezda Fenerbahčea u kojem igra dugi niz godina.

BONUS VIDEO Spektakularna slobodna bacanja na Japan – Kina

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar