Foto:Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Svetislav Pešić, selektor košarkaša Srbije, bio je raspoložen pred put u Francusku na Olimpijske igre.

Srpski košarkaši putuju za Lil gde će igrati u grupnoj fazi protiv Portorika, Južnog Sudana i Sjedinjenih Američkih Država.

PROČITAJTE JOŠ

Selektor je posebno podvukao jednu stvar i ukazao da to mora da bude upozorenje za sve.

„Koš razlika je vrlo važna iz razloga što je takav sistem prvi put da ne idu svi trećeplasirani, nego dva dalje u četvrtfinale, a drugoplasiran dobija bolju poziciju u četvrtfinalu, ako ima bolju koš razliku u odnosu na ostale ekipe. Sistem je malo za nas komplikovan. Sve se zna. Ali ono što je važno da se kaže danas kada idemo na Olimpijske igre. Ja sam tu bio 1984. godine, ovo je najveća konkurencija od sada, 10 kandidata, a možda i 11, kada pogledamo pripreme. To su kandidati za medalje. To se nikada nije desilo u istoriji OI. To će biti borba do krajnjih granica, svaki meč je važan ne samo zbog pobede, nego i rezultata“, poručio je Pešić.

To praktično znači da tri prvoplasirane ekipe i najbolja drugoplasirana čine četiri nosioca za četvrtfinale, dok su dve drugoplasirane i dve najbolje trećeplasirane krug nenosioca. Žrebom će kasnije biti utvrđeni četvrtfinalni parovi.

Svaki poen će biti bitan.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar