nikola jovic
Foto: Starsport

Potrebna je i pobeda Litvanije.

Foto:Nova.rs
Foto: Promo

Košarkaši Srbije u nedelju od 14 časova igraju protiv Dominikanske Republike odlučujući meč za plasman u osminu finala.

Pročitajte još

Samo pobeda odgovara našoj ekipi, a u slučaju da do nje dođe, „orlovi“ bi u narednoj fazi gotovo sigurno igrali protiv Sjedinjenih Američkih Država. Amerika i Litvanija istog dana od 14.40 igraju meč za prvo mesto u grupi koja se ukršta sa Srbijom. Budući da naša reprezentacija ne može nikako da bude pobednik svoje grupe nakon što je Italija savladala Portoriko, „orlovi“ će u najboljem slučaju biti drugi i u četvrtfinalu igrati protiv pobednika duela između Amerike i Litvanije Jasno je da su male šanse da Amerika ostane bez prvog mesta u grupi.

Ipak, Srbija još uvek nije obezbedila četvrtfuinale. Za to je potrebno savladati Dominikansku Republiku a u slučaju da se to ne desi, to će biti akraj borbe za medalje.

Orlovi su u prve tri utakmice do vrha napunili mrežice Kine, Portorika i Južnog Sudana, a dodatnu motivaciju dala im je Mozzart fondacija koja za svaki poen donira 1.000 dinara, a za svaku trojku 10.000 dinara. Na samo tri meča u grupnoj fazi takmičenja prikupljeno je 694.000 dinara, koji će se usmeriti za razvoj sporta među školarcima.

BONUS VIDEO Erik Spolstra o Nikoli Joviću, finalu Amerika – Srbija, dolasku u Srbiju…

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar