Foto: FIBA

Muška U18 reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Finskoj, pošto je u prvoj eliminacionoj utakmici pobedila Finsku – 81:67 (21:16, 16:10, 22:24, 22:17).

Protivnik našeg tima u četvrtfinalu, u četvrtak od 17 časova i 30 minuta biće reprezentacija Belgije, koja je sa 66:62 pobedila Grčku.

„Orlići“ su sjajno počeli osmine finala, već polovinom prvog perioda došli su do 13:4. Iako je Finska uspela da poveže redove i priđe na 19:16, tim trenera Vuleta Avdalovića nije dozvolio nikakvo iznenađenje, da bi na veliki odmor otišao sa 11 poena prednosti.

PROČITAJTE JOŠ:

Uz manje oscilacije u igri srpski reprezentativci su prednost uspeli da sačuvaju do kraja i slave pobedu koja ih je odvela u četvrtfinale.

Najbliža preokretu Finska je bila u trećem periodu, kada je prišla na 48:47, ali je usledila serija „orlića“ i odbijanje naleta rivala. U poslednjoj deonici sve vreme je održavana dvocifrena razlika.

Najefikasniji među „orlićima“ bio je Aleksa Dimitrijević sa 15 poena i devet skokova, po 11 poena upisali su: Andrej Kostić, Ognjen Srzentić i Savo Drezgić, a na 10 je stao Mitar Bošnjaković.

U timu Finske najefikasniji je bio Samu Adler sa 17 poena, ali je iz igre šutirao tek 6/23. Elmeri Abi je imao 14 poena, a Etu Heinonen 10, dok su ostali imali jednocifren poenterski učinak.

Ovo Evropsko prvenstvo je kvalifikaciono za Svetsko prvenstvo igrača do 19 godina koje se igra narednog leta. Tamo će sigurno ići polufinalisti iz Finske.

Inače, Srbija je i u grupnoj fazi zabeležila tri pobede.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar