Srbija vs Australija Foto:Tanjug/AP Photo/Altaf Qadri

Košarkaši Srbije ove srede od 18.00 igraju meč protiv Sjedinjenih Američkih Država na pripremnom turniru u Abu Dabiju, a taj meč će se pratiti u čitavoj državi.

Decenijama su košarkaši ponos države, a upravo je najveće ushićenje kada se igra protiv najvećeg mogućeg rivala.

PROČITAJTE JOŠ

Amerikanci su poslali 12 NBA zvezda koje predvode Lebron Džejms, Entoni Edvards, Stef Kari i Džoel Embid, ali predstavljaju skup jedne od najboljih selekcija u istoriji košarke.

„Orlovi“ su turnir otvorili porazom od Australije sa 84:73, a samo 24 sata kasnije je zakazan duel sa SAD.

Prenos će biti na RTS 1 od 18.00 i to će biti prvi od najmanje dva susreta sa SAD ovog leta. Sledeći je zakazan u prvom kolu Olimpijskih igara 28. jula.

Novak Đoković
Foto: Tanjug/AP Photo/Alberto Pezzali)

Srbija je protiv Australijanaca igrala bez Ognjena Dobrića i kapitena Bogdana Bogdanovića, a nije poznato da li će se oni priključiti timu za SAD.

Od ranije nema Nikole Jovića i Dejana Davidovca koji su ostali u Beogradu, a protiv Australije se povredio i Vanja Marinković.

Ipak, Pešić neće da promeni nimalo pristup.

„Ista utakmica kao i u utorak. Ništa se tu kod nas ne menja. Mi ne gledamo da li je Australija ili Amerika. Za nas je to sve isto. Svaka utakmica nama treba. I prvo, ne može svaki meč da se dobije. To ne postoji u vrhunskom sportu. Ali od svake utakmice, pogotovo u pripremnom periodu, može puno stvari da se vidi i da se nauči“, rekao je Pešić.

BONUS VIDEO Jokić traži parking

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar