Photo by Pedja Milosavljevic/Starsport.rs

Košarkaši Partizana nalaze se u nezavidnom položaju, jer gube 2-0 u finalnoj seriji ABA lige od Crvene zvezde.

U sredu uveče Zvezda je slavila na domaćem terenu sa 80:73 i tako je došla na korak do osvajanja titule u ABA ligi.

Međutim, sada slede dve utakmice u Beogradskoj areni pred navijačima Partizana, koje je na prošlom derbiju oduševio Džejlin Smit.

PROČITAJTE JOŠ:

Ovaj plejmejker je dobio poverenje Željka Obradovića u finalu, a vratio mu je sa 12 poena, te po dva skoka i asistencije.

Smit je posle drugog poraza u seriji poslao poruku koja odzvanja.

“Biće kao u Evroligi za nas. Biće napeto, znam da će nam navijači dati jaku podršku, spremni smo da odemo kući i da im isprašimo zadnjice pred našim pristalicama. Idemo kući, da pobedimo obe utakmice. To je jedino što možemo. Za početak, da dobijemo treći susret“, rekao je Smit.

Partizan je imao šansu za brejk, ali nije uspeo da ga napravi, čime je nastavljena tradicija da domaćini dobijaju utakmice u ABA ligi.

“Imali smo dobre šanse za brejk u obe utakmice. Dešavale su se stvari koje su lomile naš ritam i sada idemo kući sa minusom od dve pobede. Idemo kući, da probamo da rešimo ovo“.

PROČITAJTE JOŠ:

Upitan je šta je moglo drugačije.

“Mogli smo da pravimo manje faulova. Ali to nije na nama, pogotovo kada se igra agresivno. Ovo je plej-of, trebalo bi da igramo što je agresivnije moguće bez posledica. Igrali smo jako dobro, ali stvari se dešavaju.“

Sada Smit sve više igra i zaslužuje mesto u rotaciji.

“Počeo sam da pogađam veliki broj trojki, da razigravam druge. To je verovatno uticalo da ima veće poverenje u mene. Igram odbranu i jako sam nesebičan“.

Nije lako pogađati u atmosferi kakvu su napravili navijači Crvene zvezde.

“Igrao sam u ovoj atmosferi u Evroligi sa Albom, u ovoj hali, pa je ovo sada kao svaka druga utakmica. Atmosfera je vrela, publike je sve više, ali i dalje je ovo igra koju mnogo volim“.

Treća utamice serije igra se u nedelju od 20.30.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar