Foto: EPA-EFE/MARK R. CRISTINO

Prvi čovek "zmajčeka" otvoren

Sve utakmice Mundobasketa pratite u direktnim prenosima uz SBB na kanalima Sport kluba.

Aleksandar Sekulić, selektor reprezentacije Slovenije, čestitao je Kanadi nakon poraza u polufinalu Svetskog prvenstva rezultatom 100:89.

„Kanada je sjajan, imaju odličnog trenera, mislim da smo odigrali dobro, možda i odlično prvo poluvreme. Pali smo u trećoj četvrtini, i sa koncentracijom, dali smo im mnogo poena iz kontri i nismo pogodili neke otvorene šuteve. Znali smo gde su najopasniji, ali nismo uspeli da odbranimo i to je bilo ključno na kraju“, rekao je Sekulić.

Potom je dodao:

„Kanada je došla da igra drugačije, sa niskim postavama, imaju visoke i snažne bekove, i učinili su sve da idu do kraja. Veliki su favoriti za medalju i mislim da će u finale sa SAD.“

Dosta bure izazvalo je suđenje i isključenje Luke Dončića, a Sekulić je istakao:

„Teško je igrati kada ste stalno pod udarcima, i on ima mnogo lopte u rukama, i tukli su ga, i to je frustrirajuće, umorite se od toga. Znam da je to mnogo teško kontrolisati se. Zato dođe do izliva emocija, znam da to ne izgleda lepo, ali i to je razlog zašto je Luka poseban, i težak za čuvanje bez faula“.

Na kraju, istakao je da je ponosan na svoje igrače, a imao je i poruku za pojedine navijače:

„Ponosan sam na momke kako su igrali na ovom turniru, imali smo mnogo problema sa povredama, zato je fantastično šta smo uradili. Ne samo Luka, svi su dali sve što su mogli i igrali su mnogo bolje nego što sam očekivao u odnosu na okolnosti. Imali smo i fantastičnu podršku, nekoliko momaka nas nije voleo, ali ko ih j**e“, zaključio je selektor „zmajčeka“.

Orlovi su u prve tri utakmice do vrha napunili mrežice Kine, Portorika i Južnog Sudana, a dodatnu motivaciju dala im je Mozzart fondacija koja za svaki poen donira 1.000 dinara, a za svaku trojku 10.000 dinara. Na samo tri meča u grupnoj fazi takmičenja prikupljeno je 694.000 dinara, koji će se usmeriti za razvoj sporta među školarcima.

BONUS VIDEO 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar