Foto: AP Photo/Hiro Komae

Poraz Slovenije u četvrtfinalu.

Foto:Nova.rs
Foto: Promo

Najbolji košarkaš Slovenije, Luka Dončić, analizirao je dešavanja na utakmici sa Nemačkom i osvrnuo se na suđenje nakon poraza njegove ekipe od Nemačke 100:89 na Svetskom prvenstvu.

Pročitajte još

Slovenija je poražena u četvrtfinalu Mundobasketa od Nemačke.

„Kanada je odigrala sjajno, ima jednog od najboljih na svetu, bilo je teško čuvati ga. Ponosan sam na tim, dali smo sve od sebe, idemo u hotel uzdignutih glava“, rekao je Dončić.

Bilo je frustracija na terenu. Nekoliko puta je Dončić imao nesuglasica sa Dilonom Bruksom.

„Svi znaju odakle tolika nervoza, za reprezentaciju uvek igram sa mnogo emocija, ali sad nisam uspeo da se kontrolišem“, kazao je Dončić.

Šta možete da uradite da više kontrolišete emocije i da osvojite medalju?

„Bili smo blizu medalje… Moram da budem bolji za tim, uvek hoću da umrem na terenu kad igram za svoju zemlju i moram da počnem od sebe sa tim da budem bolji“, rekao je najbolji igrač Slovenije.

Nije želeo da govori o raspravi sa ljudima na tribinama.

„Neću ništa da kažem o tome“, jasan je bio slovenački košarkaš.

Govorio je o suđenju.

„Sudiji sam rekao da neke odluke nisu fer, igrali su toliko jako na meni, znam da se mnogo žalim, ali nije fer kako su sudili. Dilon Bruks je odigrao odlično, mnogi ga ne vole, ali ja ga poštujem kako igra“, rekao je košarkaš Dalas Maveriksa.

Spomenuo je i podršku Filipinaca?

„Mnogo cenim što imam toliko navijača ovde. Sutra opet igramo, nadam se da ćemo pobediti, sjajni su i hvala im“, zaključio je Luka Dončić.

BONUS VIDEO Zvezda Nemačke poslala moćnu poruku nakon plasmana u polufinale Mundobasketa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare