Nisu zadovoljni.

Sve utakmice Mundobasketa pratite u direktnim prenosima uz SBB na kanalima Sport kluba.

Košarkaška reprezentacija Slovenije je izgubila u četvrtfinalu Mundobasketa od Kanade sa 100:89.

Slovenci su tokom meča ušli u sukob sa sudijama, koji su nakon dve tehničke greške isključili Luku Dončića. Najzaslužniji za to bio je krilni košarkaš Dilon Bruks.

PROČITAJTE JOŠ

„Znamo kakav je čovek, prljav. Napravili su tako, to im je bio cilj, isprovocirali su sudije. Na to nisu reagovali, čudno mi je. Kada smo mi išli u kontakt, odmah su svirali faul, a njima ne. Biće zanimljiva utakmica protiv Srbije“, rekao je Dragić, zatim je prokomentarisao isključenje Dončića:

„Bio je van sebe. I mi moramo manje da se bavimo sudijama, ali je teško. Dve tehničke i morao je da izađe. Ne znam gde nađu onakve sudije, majke mi“, rekao je Dragić, pa ipak spustio loptu:

„Uprkos svemu, mi bi mogli da igramo malo bolje. U prve dve četvrtine igrali smo na visokom nivou uprkos svemu i nisu baš za sve krive sudije“.


Orlovi su u prve tri utakmice do vrha napunili mrežice Kine, Portorika i Južnog Sudana, a dodatnu motivaciju dala im je Mozzart fondacija koja za svaki poen donira 1.000 dinara, a za svaku trojku 10.000 dinara. Na samo tri meča u grupnoj fazi takmičenja prikupljeno je 694.000 dinara, koji će se usmeriti za razvoj sporta među školarcima.

BONUS VIDEO Lepotice i veseli muzičari kao uvod za Srbiju na Mundobasketu