Foto: Dusan Milenkovic/ATAImages

Renomirani izraelski trener Pini Geršon komentarisao je pobedu minhenskog Bajerna nad Makabijem iz Tel Aviva sa 107:95 u pripremnoj utakmici, uz poseban osvrt na učinak Jama Madara, izraelskog košarkaša koji je ovog leta prešao iz Fenerbahčea u nemački tim.

Geršon je primetio da je tokom vremena koje je Jam Madar proveo na terenu, Makabi napravio seriju 12:0, što je dovelo do njegovog brzog povlačenja iz igre. Trener je izrazio sumnju u to da Madar ima značajnu ulogu u rotaciji tima, navodeći da ga Bajern vidi kao „dopunskog“ igrača, što nije dovoljno za visok nivo takmičenja kao što je Evroliga.

PROČITAJTE JOŠ

Govoreći o Madarovom prelasku iz Partizana u Fenerbahče prethodnog leta, Geršon je izjavio da misli kako se Madar sada možda kaje zbog te odluke.

„Fenerbahče je bio pun zvezda, pa nije bilo prostora za njega. Sada, ako ne može da igra za Bajern, pitanje je koliko će dugo opstati“, rekao je Geršon, zaključujući da su visoke ambicije u Fenerbahčeu sprečile Madara da se nametne, što bi moglo uticati i na njegovu budućnost u Bajernu.

Podsetimo, Madar nije otišao iz Partizana u prijateljskom tonu. Crno-beli su bili ljuti tada na Izraelca kojeg su želeli da zadrže kao i na njegovog agenta Miška Ražnatovića sa kojim su se sporili oko toga d ali Madar može da izađe uopšte iz ugovora.

Jedno vreme Ražnatović i Partizan nisu sarađivali po pitanju dovođenja njegovih igrača, a Madar je dočekan na nož od strane pristalica crno-belih kada je sa Fenerbahčeom dolazio u Beograd.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar