Foto: Printscreen/Tviter: AltitudeTV

Nikola Jokić u NBA ligi je od 2015. godine, ali nikada nije bio akter intervjua kao sada. "Altitude TV" je rešio da pitanja umesto novinara postavljaju njegovi najbliži saigrači i familija, što se ispostavilo kao sjajna odluka.

Povod za sve bila je treća MVP titula, koju je srpski centar osvojio posle sjajne sezone u dresu Denvera.

Iako su Nagetsi bili drugi u Zapadu, to nije promenilo mišljenje glasača i ubedljivo je na prvom mestu bio Jokić.

PROČITAJTE JOŠ

Odmah pre početka intervjua, mogli smo da vidimo kako sve to u pozadini posmatra njegova supruga Natalija, ali i ćerkica Ognjena.

Deandre Džordan, rezervni centar Denvera, bio je zadužen za prvo pitanje i njega je zanimalo kakav je osećaj biti prvi stranac koji je osvojio tri MVP titule u NBA ligi.

„Mnogo znači zbog toga što veliki broj legendi dolazi iz Srbije, ne samo iz Srbije već i iz Evrope. To je samo još jedna stvar koja će ostati iza mene“, rekao je Jokić.

Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Usledilo je pitanje Majkla Portera Džuniora, a krilo Nagetsa želi da zna šta će motivisati Jokića u nastavku karijere.

„Kada sam osvojio prvi MVP trofej, bila je to velika stvar, ali kada sam osvojio drugi, broj ljudi koji je to uradio se smanjio. Sada posle trećeg, lista imena se zaista smanjila. Šta će me motivisati? Da budem iskren, jedini put kada smo osvojili šampionat, nisam bio MVP, tako da možda je bitnije osvojiti titulu nego MVP trofej.“

Jokić se tokom leta vraća u rodni grad Sombor i Srbiju gde provodi slobodno vreme, ali veći deo godine boravi u Americi i upravo se zbog toga Pejton Votson, saigrač srpskog centra, pita kolika su odricanja biti Evropljanin u NBA ligi.

Foto: EPA-EFE/DUSTIN BRADFORD

„Imam mnogo prijatelja koje sam upoznao preko košarke. Odricanja su velika, ali na dobar način. Preko košarke upoznaješ dosta sjajnih ljudi.“

Veliku ulogu u razvoju igre Nikole Jokića imao je i Ognjen Stojaković, pomoćni trener Denvera.

„Neće on priznati, ali imao je veliku ulogu. Prve dve godine smo se samo svađali, nisam mogao da ga podnesem. Samo sam radio istu stvar, slušao ga i to ću raditi do kraja karijere“, rekao je Jokić kao odgovor na pitanje Kristijana Brauna.

Upravo je naredni gost intervjua bio Stojaković, koji je Jokića na srpskom pitao: „Da li još uvek imaš one Ćirine rakije kući, da proslavimo?“

Teško je objasniti pojam rakije strancima, a na urnebesan način je to uradio srpski centar.

Foto: AP Photo/David Zalubowsk

„Ogi pita o piću koje ti pomaže da se osećaš bolje nego što je to slučaj u stvarnosti. Imamo to piće, ali možda ga nećemo piti danas“, nasmejano je kazao Jokić.

Šta bi 29-godišnji Jokić rekao malom dečaku iz Sombora, pita se Eron Gordon.

„Samo da se zabavlja i uživa u momentu“, kratko dodaje Srbin.

Na polici gde Jokić odlaže svoje trofeje više nema prostora za nove, te supruga srpskog centra, Natalija, želi da zna gde će biti postavljen treći MVP trofej?

„Kada sam doneo prvi trofej, polica je bila prazna, ali je sada punija. Sviđa mi se tako. Ukoliko nema mesta, mislim da je to dobra stvar, zar ne?“, završio je Jokić.

Na kraju je „Altitude TV“ pripremio posebnu poruku njegovih saigrača, a Ognjena je sa njim pogledala sve.

BONUS VIDEO Denver i Nikola Jokić razbili Lejkerse u Los Anđelesu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar