Nikola Jokić, Bouns Hajland
Luka Dončić; Foto: Tanjug/AP Photo/Tony Gutierrez)

Denver Nagetsi od početka sezone imaju učinak od devet pobeda i pet poraza, ali to i ne čudi kada se zna koliko imaju problema sa povredama. Ipak, kako u svakoj nesreći ima neke sreće, tako i tim iz Kolorada u svetlu na kraju tunela vidi pravi svetlu budućnost.

PROČITAJTE JOŠ

Svetlo na kraju tunela ima svoje ime i prezime, a neće proći dugo pre nego što će ga svi u NBA ligi dobro naučiti – Nejšon Li Hajland „Bouns“.

Plejmejker kakav je i te kako bio neophodan Denveru stigao je još jednom sa niske draft pozicije. Sa tek 26. mesta „upecali“ su momka kome je nadimak „Bouns“ (Kosti) zbog krhke građe. Ipak, ovaj koščati momak pokazao je da može da bude ono što je bilo i te kako neophodno timu.

Kada su u pitanju isključivo brojke one ne zvuče spektakularno, ali jesu i te kako dobro za novajliju u ligi. Za gotovo 17 minuta postiže 8,5 poena, i upisuje po dva skoka i dve asistencije, a po PER (učinku u odnosu na broj minuta) je na čak 82. mestu u ligi (prvi u ovoj kategoriji je ubedljivo Nikola Jokić).

Hajland je impresionirano tokom predsezone, a nakon samo tri treninga sa Nagetsima treneru Majklu Melounu je postalo jasno da mora da pronađe mesta za ovog momka u rotaciji.

Foto EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Za njega se smatra da bi mogao da bude najveća „krađa“ na NBA draftu i otkrovenje sezone, a upravo pod tim naslovom ga je predstavio čuveni „Forbs“.

Kada je postigao 18 poena u jednom četvrtini u predsezoni konačno je utvrdio je svoje mesto u sastavu.

Pokazao je da ima sjajan periferni vid, ali i odličan šut, pa bi sa nabacivanjem dodatne mase mogao da bude jedan od najboljih u ligi.

U trenucima kada je Džamal Marej odsustan zbog povrede ligamenata Hajland je dobio priliku da zablista.

Meloun je istakao da ne može da mu dozvoli da ne bude na terenu, a slikovito je objasnio šta ga izdvaja u odnosu na ostale.

„Ima velika m***. Ovaj momak se uopšte ne plaši. Izađe tamo i zahvalan je na svakoj prilici“, istakao je Meloun.

Najbolji meč ove sezone odigrao je protiv Portlanda kome je ubacio 18 poena, protiv Atlante je postigao 15, protiv Indijane 12, a to su bila tri vezana susreta na kojima je blistao.

Iako nije konstantan, što je tipično za mladog igrača, predstavlja pravu podršku sa klupe koja je očajnički bila neophodna Jokiću i ostalim starterima.

Denver i dalje ima jednu od najboljih startnih petorki lige, ali rezervisti uspevaju po pravilu da prokockaju svaku prednost prvog tima.

Jedini nedostatak mu je veliki prosek izgubljenih lopti, ali je to očekivano za mladog kombobeka koji još uvek pronalazi svoje mesto u timu.

Ima jedan od bržih izbačaja u ligi, a uz to je u grupi igrača koji mogu da pogode gotovo sa centra iz skok šuta.

On bi mogao da bude igrač koji će promeniti brzinu igre Nagetsa jer obično ubrzava ritam i tera saigrače na brze kontranapade, uz to često posle finte šuta za tri poena traži prodor u kome najčešće sam završava napade.

 

BONUS VIDEO Jokićev trener o Jokićevim prvim košarkaškim koracima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar