Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Ovo se zaista retko viđa

Juniori Crvene zvezde prošli su u finale ANGT turnira „Marko Ivković“ u Beogradu pod pokroviteljstvom Evrolige.

PROČITAJTE JOŠ:

Crveno-beli su u poslednjem meču grupne faze savladali ekipu „Next Generation“ rezultatom 96:95 i tako došli do treće pobede koja ih vodi u finale.

Najbolji u redovima Zvezde bio je Nikola Topić, koji je odigrao utakmicu za pamćenje i istoriju.

Topić je ubacio čak 49 poena, imao je indeks korisnosti 65, a došao je i do 12 asistencija i tri skoka. Iz igre je šutirao 13/20, dok je sa linje penala bio besprekoran 20/20.

Najbolji pored njega bio je Lazar Gačić sa 15 poena i šest skokova, dok je Andrija Vuković ubacio 10 poena. Da stvar po Topića bude još bolje, ubacio je i šut za pobedu pri rezultatu 95:94 za rivala. Sve to se desilo na svega dve sekunde do kraja meča, odnosno produžetka.

Kod tima „Next Generation“ prednjačio je David Mirković sa 32 poena, dok je Vasilije Todorović ubacio 23 poena i uhvatio šest skokova.

PROČITAJTE JOŠ:

Zvezda je na poluvremenu imala zaostatk od 15 poena, ali je već u trećem periodu nadoknadila 10 poena. U poslednjoj četvrtini Zvezda je uspela da uvede meč u dramu, a Todorović je pogodio za produžetak na četiri sekunde do kraja regularnog dela meča.

Topić i Gačić su pokazali da su materijal za velika dela, pa su u produžetku pogurali Zvezdu ka pobedi i velikom finalu.

Treba istaći i da je na klupi Zvezde sedeo Branko Jovović, dok je sa druge strane bio bivši igrač Peteri Koponen.

Zvezda će u finalu igrati protiv pobednika meča INSEP Pariz – Mega.

BONUS VIDEO Izjava Vildoze posle Valensije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar