Foto: Starsport

Pi Džej Doužer, bivši košarkaš Partizana, novi je član Minesota Timbervulvsa.

Kako javlja Adrijan Vojnarovski, najpoznatiji NBA insajder i novinar „ESPN“, Doužer je prihvatio jednogodišnji ugovor sa Minesotom i tako će se nakon jedne sezone u Evropi vratiti u NBA ligu.

Prošlog leta Doužer je pojačao beogradski Partizan u kom je imao blistavih trenutaka, ali nije se mnogo proslavio.

PROČITAJTE JOŠ:

U sezoni za nama Doužer sa Partizanom nije osvojio niti jedan trofej, dok je u proseku imao 7,7 poena, 3,1 skok i 2,7 asistencija u ABA ligi. U Evroligi je bio nešto bolji, te je na 33 meča imao prosek od 9,2 poena, tri skoka i tri 3,1 asistencije.

Doužer nije bio deo tima Partizana za Superligu Srbije, čak je i pre kraja tog takmičenja napustio Beograd, a dugo se pričalo o tome gde će nastaviti karijeru. Spominjalo se nekoliko evropskih klubova u vezi sa Doužerom, ali odluka je bila da se vrati u SAD i ponovo pokuša da pronađe pravu ulogu u NBA ligi.

Doužer je u najjačoj ligi sveta igrao za Oklahomu, Boston, Denver i Sakramento, ali i neke razvojne timove, a sada će pokušati da sa Minesotom dođe do titule.

Upravo su Timbervuvlsi bili kobni po Nikolu Jokića i Denver Nagetse prošle sezone, jer su dobili seriju druge runde plej-ofa sa ukupnim rezultatom 4-3. Ipak, Minesota je kasnije ispala od Dalasa u finalu Zapadne konferencije.

Inače, Minesota je ranije tokom dana ugovorila saradnju i sa Džoom Inglsom, koji se ponovo ujedinjuje sa Rudijem Goberom i Majkom Konlijem, sa kojima je sarađivao i u Juti.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar