Nemanja Nedović
Nemanja Nedović; Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Hiljade građana krenulo je u ponedeljak, 8. maja, u šetnju do Vlade Srbije povodom dve velike tragedije koje su se desile prošle nedelje u OŠ "Vladislav Ribnikar" i u selima u okolini Mladenovca i Smedereva.

Ispred Narodne skupštine Srbije okupilo se više hiljada građana, Trg Nikole Pašića je bio prepun, a ulicama Beograda u šetnju je tada krenula nepregledna kolona građana.

Tragedije koje su pogodile Srbiju uticale su i na sport, ali i sportiste koji su na razne načine odali počast preminulim žrtvama.

PROČITAJTE JOŠ

Košarkaši Partizana, Mege i mnogi drugi nosili su na zagrevanjima posebne majice posvećene žrtvama, dok se posebno izdvojio košarkaš Crvene zvezde Nemanja Nedović.

Još jednom je plejmejker crveno-belih pokazao empatiju prema srpskom narodu koji je šetao ulicama, tako što je na svom Instagram profilu okačio sliku sa šetnje.

Širom društvenih mreža njegovi pratioci su podelili ovu fotografiju i da je njom rasplakao mnoge.

Foto: Printscreen/Instagram: neda1624

Nedović je na početku godine na zagrevanju nosio majicu na kojoj su na leđima bila napisana imena dečaka sa Kosova, koji su na dan utakmice sa Valensijom upucani od strane Albanca.

Srpski reprezentativac će sa Zvezdom pokušati da odbrani titulu ABA lige, a već je sa crveno-belima obezbedio polufinale pošto je u četvrtfinalu bio bolji od Zadra (2:0).

BONUS VIDEO Smailagić i Papapetru pred odlučujuću utakmicu u Madridu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare