Nejt Robinson
Foto: ONALD MARTINEZ / Getty images / Profimedia

Nejt Robinson, trostruki šampiona u zakucavanjima u NBA ligi, bori se za život u 40. godini.

Robinson je proveo 10 godina u NBA ligi, a najduže se zadržao u Njujork Niksima gde je bio od 2005. do 2010. godine. Igrao je još za Boston Seltikse , Golden Stejt Voriorse, Denver Nagetse, LA Kliperse, Nju Orleans Pelikanse i Oklahomu Tander.

PROČITAJTE JOŠ

On je tri puta pobedio na takmičenju u zakucavanju, najpre 2006. godine, a onda dve godine zaredom 2009. i 2010.

Sada se bori za život i to saznanje je najpre u njemu izazvalo bes. Ipak, ubrzo je odlučio da se promeni zbog bližnjih.

„Bio sam tako ljut na početku. Bio sam tako zao. Nisam želeo da donesem taj mrak svojoj porodici. Ali sam dobio udarac u dupe od moje dame. Rekla mi je da su tu da me vole, razumeli su kroz šta prolazim, ali da ne mogu biti zao prema sebi, da ne možeš biti zao prema njima, Nisam to primetio dok me nisu pozvali zbog toga. Ponekad vam je to potrebno – morate znati kada ste s*ebali. Ponašao sam se na određeni način da nisam mogao to da vidim“, rekao je Robinson.

Otkazala su mu oba bubrega tokom 2018. godine, a posle kovida se lečio dijalizom.

„Tada sam se izolovao od svih, niko me nije video. Bio sam na dnu. Nekih dana nisam želeo da izađem iz kuće. Jednostavno više nisam želeo da radim dijalizu. Nekim danima sam želeo da budem ovde i da radim ovo, dok ne nađem bubreg. Bilo je teško nositi se sa tim tokom dugog perioda. Nisam znao kako da reagujem ili kako da prihvatim da je ovo moj život sada“, naveo je Robinson.“, rekao je o tom periodu.

Nada se da bi uskoro sve moglo da se promeni.

„Mrzeo bih ako bi neko morao da umre da bih dobio bubreg. To bi me mnogo povredilo. Da neko mora da umre da bih ja živeo. Ne znam da li sam spreman za to. U mojim snovima bubreg mi da član porodice i svako od njih umre. To je s*****“, opisao je Robinson agoniju kroz koju prolazi“.

Veruje da će uskoro biti na listi čekanja za transplantaciju bubrega u Vašingtonu i da će stići do nacionalne liste. Robinson je najmlađi pacijent koji ide na dijalizu u Sijetlu.

BONUS VIDEO Pobedom protiv Dalasa u petoj utakmici Boston osvojio NBA titulu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar