Foto: : USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Nikola Jokić i Denver Nagetsi od 02.00 igraju meč sezone koji će pokazati da li je ova ekipa spremna da odbrani i osvoji novu titulu u NBA ligi.

Nakon duge borbe Denver i Minesota posle šest utakmica imaju po tri pobede i sve će se rešiti u sedmom meču.

Domaćin će biti Denver i svi očekuju pobedu, ali neće biti lako stići do nje jer preko puta stoji mlada ekipa željna uspeha.

PROČITAJTE JOŠ

Suočavali su se Nagetsi i sa težim mečevima, ali ovo je posebna prilika da neki od drugih momaka, osim Nikole Jokića i Džamala Mareja, iskoče u prvi plan.

Prošle godine presudna utakmica za čitavu sezonu Denvera došla je protiv Finiksa, takođe u polufinalu Zapadne konferencije.

Nikola Jokić
Foto: Tanjug/AP Photo/Abbie Parr

Tada je rezultat bio 2-2, a peta utakmica igrala se u Denveru, te ovaj meč sve više poceća na taj iz 2023. godine.

Ekipa Majka Melouna slavila je ubedljivo i gotovo ubila sve nade Finiksa koji se zatim i kompletno raspao u šestom meču na domaćem terenu.

Denver je zatim slavio protiv Lejkersa sa 4-0 u finalu Zapada, zatim i 4-1 protiv Majamija u velikom finalu NBA za prvu titulu.

Ukoliko pobede tokom noći između nedelje i ponedeljka od 02.00, Nagetsi će igrati u finalu Zapada protiv Dalasa i Luke Dončića, te će možda to Jokiću biti i dodatni motiv.

Nikola Jokić i Rudi Gober
Foto: Tanjug/AP Photo/Abbie Parr)

Problem za Denver može da bude zdravstveno stanje Džamala Mareja koji da gotovo tokom celog plej-ofa vuče povredu lista.

Na Denveru je najpre da se resetuje posle teškog poraza u gostima, jer ako Nagetsima i dalje 45 razlike bude u glavi, neće se dobro provesti u sedmoj utakmici.

„U regularnom delu sezone je bilo 2-2, u plej-ofu 3-3. Šanse su 50/50. Mislim da igramo sa njima 100 puta, bilo bi izjednačeno. Dva talentovana tima, zavisi od dana i raspoloženja. Ako gledamo šestu utakmicu pogodili smo četiri od 22 otvorena šuta. Udvajali su Jokića, nismo pogodili šuteve zbog agresivne odbrane. Kada smo pogađali ulazili su agresivnije. Teško je objasniti tri teška poraza u plej-ofu, ali ne očekujem to sutra. Mislim da će biti tesna sedma utakmica. Drugačije je kada igramo kod kuće“, rekao je Meloun.

Nikola Jokić
Foto: Tanjug/AP Photo/David Zalubowski)

Denver je godinama unazad jedna od najboljih ekipa na domaćem terenu, a sada uz podršku navijača juri novo finale konferencije, drugo uzastopno.

Od kada je Jokić stigao u Kolorado, Denver je četiri puta igrao sedmu utakmicu, a slavio je u tri. Poslednji put u „bablu“ 2020. godine, kada su bili bolji od Los Anđeles Klipersa u polufinalu Zapada.

„Sedma utakmica može da bude veliki zalogaj za neke ljude. Ne znam, saznaćemo. Iskustvo je odličan učitelj“, rekao je Meloun.

Ako svi članovi prve petorke Denvera isporuče ono što se očekuje, Minesota zaista ima male šanse.

Pored toga biće važno da od Nagetsa neko i sa klupe iskoči sa bitnom ulogom. To pre svih može biti Kristijan Braun, kome je defanziva glavno oružje. Braun će sigurno biti taj koji će u nekom periodu utakmice čuvati Entonija Edvardsa, ponajboljeg igrača lige u ovom trenutku, pa ćemo videti koliko će on moći da se uspori i u kakvom će ritmu biti.

Cup tree provided by Sofascore

BONUS VIDEO Nikola Jokić posle osvojene treće MVP titule

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar