Real Madrid vs Panathinaikos Athens Foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK

Mario Hezonja, poznati hrvatski košarkaš, mogao bi se vratiti u NBA sledeće sezone nakon što je proveo poslednje četiri godine igrajući u Evropi.

Informacije sugerišu da će iskoristiti status slobodnog igrača nakon isteka ugovora sa Real Madridom da se vrati u najjaču ligu sveta.

„Hezonja je proveo protekle dve sezone u Real Madridu i dolazi kao slobodan igrač koji će iskoristiti ovaj period za povratak u NBA“, napisao je Mark Štajn, čuveni NBA insajder.

PROČITAJTE JOŠ

Tako je transfer saga Marija Hezonje počela d aliči na čuvene latinoameričke sapunice poput Kasandre sa velikim brojem obrta.

Hezonja je poslednji put igrao u NBA ligi tokom sezone 2019/20 sa Portland Trejlblejzersima, gde je beležio prosečno 4,8 poena, 3,5 skokova, šutirao 42,2% iz igre i 30,8% za tri poena u 53 utakmice. Njegova ukupna NBA statistika od 2015. do 2020. godine uključuje proseke od 6,9 poena, 3,1 skok i 1,3 asistencije u 330 utakmica, igrajući za Orlando Medžik, Njujork Nikse i Blejzerse.

Tokom poslednje dve sezone u Real Madridu, Hezonja je bio značajan igrač, osvojivši Evroligu 2023. godine. U poslednjoj sezoni Evrolige postizao je prosečno 13,5 poena, 4,6 skokova i imao indeks 13,3 u 38 utakmica. Iako je Real Madrid pokušao da zadrži Hezonju, nisu postigli dogovor o produženju ugovora.

Španski mediji su nedavno objavili da je Hezonja potpisao petogodišnji ugovor sa Barselonom, timom za koji je igrao pre odlaska u NBA, osvojivši dve ACB titule. Međutim, izgleda da Barselona razmatra druge opcije, poput Kevina Pantera, što otvara mogućnost Hezonjinog povratka u NBA. a osim toga mediji ga povezuju sa Partizanom, Panatinaikosom…

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare