Luka Dončić
Foto: Tanjug/AP Photo/Eric Christian Smith

Luka Dončić, prva zvezda Dalas Maveriksa, uskoro bi mogao da postane najplaćeniji košarkaš svih vremena.

Dončić je postigao 47 poena u pobedi Dalasa nad Hjustonom sa 125:107, a nakon susreta je saznao još jednu dobru vest.

PROČITAJTE JOŠ

Slovenački plejmejker se kvalifikivao za „supermaks“ ugovor od 2025. godine. To znači da će najverovatnije postati prvi igrač koji će u sezoni zaraditi više od 80 miliona dolara.

Ovaj ugovor mogu da potpišu samo igrači koji su proveli sedam godina u ligi i koji su ispunili uslove poput učešća na Ol-staru ili prva postava NBA lige.

Slovenac će na leto 2025. godine moći da potpiše taj ugovor.

Ukoliko se dođe do toga, on će zauzeti čak 35 odsto seleri kepa Dalasa, to znači da bi za pet godina mogao da dobije čak 346 miliona dolara.

To bi značilo prosečnu zaradu od 69,2 miliona dolara, ali bi se ona progresivno uvećavala iz sezone u sezonu.

Sve ovo dolazi nakon što se mesecima sudio sa mamom zbog sukoba sa kumom i zbog prava na sopstveno ime i brend.

Mirjam je pokrao njen bivši dečko Boris Požeg koji joj je navodno uzeo milione, a onda septembra 2022. godine naprasno nestao.

Došlo je ubrzo i do ozbiljnog skandala jer se ispostavilo da mu je Mirjam dozvolila da upravlja poslovnim firmama koje upravljaju brendom Dončića, te postao vlasnik 40 odsto kompanije.

View this post on Instagram

A post shared by @mirjampoterbin

Naivnost majke je umalo uništila Dončića koji se odlučio na pravne poteze. Tražio je da se poništi registracija zaštitnog znaka „Luka Dončić 7“ koji je u vlasništvu upravo majke jer je plejmejker bio maloletan kada je osmišljen.

Spor je trajao nekoliko meseci, a onda je Luka odlučio da povuče tužbu. Pronašao je zajednički jezik sa majkom i čak našao način da joj oprosti.

Danas se čini da su u odličnim odnosima jer ona živi na relaciji Ljubljana – SAD (uglavnom, očekivano u Dalasu), zbog toga živi na visokoj nozi i može se reći da živi punim plućima.

BONUS VIDEO Dončić se na rođendan poigrao sa Rajakovićevim Torontom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare