U sredu su srpski olimpijci, košarkaš Aleksa Avramović i pomoćni trener Marko Marinović dočekani na čačanskom gradskom trgu.

Gradom pored Morave orilo se Aleksa, Srbija, Malina…

Bilo je prisutno i mnogo mališana koji su želeli da se fotografišu sa srpskim košarkaškim herojima. Klinci su nosili majice sa likovima svojih junaka , a u rukama su im bile zastave Srbije.

PROČITAJTE JOŠ

Njih dvojica, Aleksa i Marko su poručili da je neopisiv osećaj biti u svom gradu gde su ih sugrađani dočekali uz klicanje i aplauze.

„Dodela medalja je bio poseban osećaj za mene“, rekao je Aleksa na Trgu. Popularni Malina je medalju posvetio svom pokojnom ocu i petorici momaka.

„Bio sam na moru na plaži sa društvom. Zajedno smo pratili utakmicu protiv Amerikanaca. Cela bašta restorana u Crnoj Gori i rivijera je navijala za Srbiju. Šetalište se orilo Srbija, Srbija. Urlali smo baš svi, promukli smo od želje da pobedimo“, priča za Nova.rs Nikola Plazinić iz Čačka koji je sa prijateljima i porodicom bio na odmoru.

Nikola napominje da mu je Aleksa komšija, te da je ponosan na svog Čačanina.

Foto: Nova.rs

„On je na ovom turniru igrao vrhunsku košarku što je i doprinelo osvajanju bronze koja sija zlatnim sjajem. Nemce smo razbili kao beba zvečku“, kaže naš sagovornik.

Aleksa ima sjajnu energiju i harizmu, a košarkaško umeće je nesporno, ocenjuje Nikola Plazinić ističući da on zaslužuje NBA ligu.

Zoran iz Kraljeva kaže za Nova.rs da je Čačanin odigrao perfektan turnir.

„Bio je najpožrtvovaniji igrač u našoj reprezentaciji. Žao mi je što ide u CSKA u Moskvu. Iako selektor Pešić najbolje zna, mislim da je trebalo da igra sa većom minutažom u poslednjoj četvrtini protiv SAD. Krao im je lopte i postizao poene iz neverovatnih situacija „, kaže ovaj Kraljevčanin. Prema njegovim rečima finale je Srbija odigrala sjajno protiv Nemačke. „Ovo je bio i vid slatke osvete, jer smo od Nemaca izgubili na Evropskom prvenstvu. Uostalom selektori Amerike i Nemačke su rekli da ‘skidaju kapu’, našim momcima“, zaključio je ovaj Kraljevčanin kome nije bilo teško da dođe u Čačak i dočeka Avramovića i Marinovića.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar