Foto: Giuseppe CACACE / AFP / Profimedia

Košarkaši SAD-a savladali su posle velike drame i preokreta selekciju Južnog Sudana u okviru priprema za Olimpijske igre rezultatom 101:100.

Bio je ovo do sada najjači test selekcije kojoj su svi pre početka turnira dodelili zlatnu medalju.

#related-news_1

Amerikanci dugo nisu na jedno veliko takmičenje poslali tim sa većim brojem superstarova, ali su zamalo doživeli možda i najveći šamar u svojoj istoriji.

PROČITAJTE JOŠ

Selekcija Južnog Sudana predvođena Karlikom Džonsom verovatno novim igračem Partizana je na poluvremenu imala i 14 poena prednosti, a upravo je Džons koji je utakmicu završio sa tripl-dablom imao i šut za pobedu koji na kraju nije uspeo da pogodi.

SAD je tako poenima Lebrona Džejmsa izbegla blamažu i poraz na ovom meču, a upravo je Džejms snimljen posle meča sa zanimljivim govorom.

View this post on Instagram

A post shared by BasketNews (@basketnews)

„Da budem iskren više volim ovakve utakmice nego razbijanja. Volim da budem testiran, volim da budem testiran, to su najbolje utakmice“, ponavljao je u ekstazi Džejms i time aludirao i na prethodne mečeve kada su razbijali rivale.

SAd je u prethodnoj utakmici pregazila Srbiju rezultatom 105:79 i to je bila ubedljivo najveća pobeda Amerikanaca koji su se mučili sa Austlalijom u trijumfu od šest razlike, dok su Kanadu savladali sa 16 poena prednosti.

Time je Džejms pecnuo i Srbiju, a izazvao je i reakciju navijača.

„Videćeš za osam daan, protiv prave Srbije sa svim najboljim igračima“.

Bilo je i onih koji su aludirali da treba da bude testiran na doping i d aje ovo samo prijateljska protiv Južnog suddana, ali je jasno d aje razbesneo brojne navijače u Srbiji.

BONUS VIDEO: Dončić nagovorio protivnika da promaši bacanje i dopusti Slovencima šansu za prvo mesto

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare