Klej Tompson/Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO SHUTTERSTOCK OUT

Američki košarkaš Klej Tompson nalazi se na pragu prelaska u novi klub iz Golden Stejt Voriorsa posle 12 godina u ekipi iz Kalifornije.

Kako javljaju NBA insajderi, Tompson je blizu dogovora sa Dalas Maveriksima i ugovora vrednog 50 miliona dolara.

PROČITAJTE JOŠ:

Tompson bi uz igračku opciju ostao u Dalasu tri godine, pa bi Luki Dončiću probao da pomogne da se domogne još nekog NBA finala u kom je Slovenac igrao ove godine.

Adrijan Vojnarovski piše da je Tompson imao i ponude od četiri godine za više novca, ali je odlučio da se odrekne dela para zarad napada na petu NBA titulu. Prethodne četiri je nekadašnji student Vašington Stejta i petostruki Ol-star, osvojio sa Voriorsima 2015, 2017, 2018. i 2022. godine.

U „sign and trade“ poslu i trampi više klubova bi Džoš Grin otišao u Šarlot Hornetse.

Klej je godinama bio okosnica „spleš braders“ tandema sa Stefom Karijem jer su njih dvojica bili najbolji trojkaši u NBA ligi u najboljim danima.

Tompson je poslednjih sezona kuburio s povredama, ispaštali su njegovi procenti i efikasnost, ali je svejedno imao 17,9 poena po meču prošle sezone uz 38,7 posto šuta za tri poena.

Dalas je ove sezone predvođen Kajrijem Irvingom i Dončićem bio u finalu gde je ostao nemoćan u borbi sa Boston Seltiksima.

BONUS VIDEO: Pobedom protiv Dalasa u petoj utakmici Boston osvojio NBA titulu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare