Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Pohvale na račun brazilskog centra

Bruno Kaboklo pojačao je Partizan po početku sezone, a nije mu trebalo mnogo vremena da se uklopi i da na terenu pokaže koliko je važan i spreman da pomogne ekipi na obe strane terena.

PROČITAJTE JOŠ:

Aleksandar Aco Petrović, hrvatski košarkaški stručnjak i bivši selektor Brazila, imao je samo reči hvale za Kabokla.

„Kad vidiš kako brani pik, pa kako postavlja blokove Doužeru i Panteru, pa protivnički centar ne uspeva da postavi odbranu na lopti tako brzo. I još ga zaboraviš dva-tri puta na šutu na tri poena“, istakao je Petrović u emisiji “ABA Talks”.

Iz Partizana su ga pitali za savet pre dovođenja Kabokla.

„Došlo je do razgovora, pitali su me, ja sam rekao samo dve rečenice. Najvažnije je da se iskontroliše i da se sa njim mora raditi 24 sata dnevno. On zahteva negu i brigu“.

Petrović je istakao da je nedavno Kaboklo u Zagrebu pokušao da ga pronađe, ali do susreta nije došlo. Svakako, Kaboklo je letos dominirao i u dresu Brazila, a sada slično čini i za Partizan.

„Srećan je i zadovoljan u Beogradu, a na slobodan dan je došao u Zagreb u Draženov dom u nadi da će mene pronaći. Ja tog dana ipak nisam bio tamo. Prekinuo je bio sve odnose sa Košarkaškim savezom Brazila, a ja sam leteo u SAD da bih ga odobrovoljio da igra. I uspeli smo u tome i imamo dobar odnos. Verujte, ovo što navijači Partizana vide, to nije ni 50 odsto koliko može Kaboklo“, samouvereno je rekao Petrović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar