Foto: EPA-EFE/TANNEN MAURY

Nikola Jokić izazvao je veliko ogorčenje navijača i ljubitelja košarke u Srbiji zbog izjave u Denveru da bi opet odbio da igra za Srbiju.

PROČITAJTE JOŠ

Na prvom medijskom okupljanju u Nagitsima, MVP NBA lige govorio je o odluci da ne igra za Srbiju ukoliko se kvalifikujemo na Olimpijske igre.

Tu odluku nije ni saopštio selektoru, samo je šturim saopštenjem preko Tanjuga obavestio javnost i otišao na odmor, što je Igora Kokoškova ostavilo zatečenim.

„Na moju veliku žalost, ovo je trenutak kada moram da saopštim da i pored ogromne želje, nisam u mogućnosti da nastupam za reprezentaciju. Jednostavno, stanje mog tela iziskuje duže odsustvo sa terena radi oporavka. To je stav i sugestija kluba i jedna neminovnost koju moram da prihvatim. Ubeđen sam da momci i bez mene imaju kvalitet da naprave rezultat koji će nam svima doneti mnogo radosti“, rekao je Jokić 16. juna neposredno pre kvalifikacija.

Sada, pošto su se strasti smirile, Jokić je dao izjavu koja je izvala dodatno ogorčenje navijača.

„Doneo sam odluku. Bila ona dobra ili loša, držim se nje. Opet bih isto uradio“, izjavio je Jokić.

To je izazvalo novu reakciju navijača na društvenim mrežama, poređenja sa Novakom Đokovićem, ali i Dinom Rađom koji je svojevremeno igrao za Jugoslaviju uprkos pritiscima.

BONUS VIDEO – Intervju, Bogdan Bogdanović za Nova.rs

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare