Sve mora da se odradi pažljivo.

Srebrni košarkšai se vraćaju u Srbiju nakon osvojenog srebra direktnim letom iz Manile, a na opšte oduševljenje svih će s eu avionu naći i Boriša Simanić.

Simanić je dobio udarac u bubreg od Nunija Omota, u meču sa Južnim Sudanom i završio je u bolnici.

PROČITAJTE JOŠ

Stvari su se iskomplikovale i bubreg mu je odstranjen, ali je kroz sve te nedaće Boriša prošao i gurao ekipu na putu do finala Mundobasketa. Podržavao je saigrače čim se probudio, slao je poruke i oni su se zbog njega zbili kao ekipa.

Oglasio se tim povodom i pšrofesor doktor Dragan Radovanović koji je otkrio detalje njegovog povratka.

„Zadnji deo aviona je određen, napravljen je klrevet na kojem će biti Simanić. Oko njega će biti medicinska ekipa, anestiozlog i anestetičar iz bolnice Dragiša Mišović koji su stigli pšreksinoć. Oni i ja ćemo biti oko njega, kao i fizioterapeuti uz zadnjem delu aviona. Normalno, tu će biti i majka i devojka“.

Objasnio je i kakvo je trenutno stanje Simanića.

„Prošlo je sedam dana od operacije. On je dobro, ali lako može da se umori i da vidimo kako že da podnese put. Ima celu pratnju“.

Orlovi su u prve tri utakmice do vrha napunili mrežice Kine, Portorika i Južnog Sudana, a dodatnu motivaciju dala im je Mozzart fondacija koja za svaki poen donira 1.000 dinara, a za svaku trojku 10.000 dinara. Na samo tri meča u grupnoj fazi takmičenja prikupljeno je 694.000 dinara, koji će se usmeriti za razvoj sporta među školarcima.

BONUS VIDEO: Nova.rs ispratila košarkaše Srbije u finale – pogledajte trening s novim loptama

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar