Denver Nagetsi su demolirali Minesotu sa 112:97 i tako napravili preokret u polufinalnoj seriji Zapada NBA lige nakon što je tim iz Kolorada gubio sa 2-0.

Nikola Jokić je još jednom bio udarna igla Nagetsa, pa je čak 48 minuta odigrao bez izgubljene lopte.

PROČITAJTE JOŠ

Time je postao drugi igrač u istoriji NBA plej-ofa koji je stigao do 40 i više poena bez izgubljene lopte.

Srpski centar je postigao 40 poena uz sedam skokova i 13 asistencija, pogodio je 15 od 22 šuta. Imao je nekoliko fantastičnih poteza i kada god je bilo teško uspevao je da pogodi. Posebno je zanimljivo da je neposredno pre meča dobio MVP nagradu (što nije bilo prenošeno uživo širom planete zbog bruke Amera).

Presudila je maestralna treća četvrtina Jokića koji je tada postigao 16 poena uz šest asistencija, tada je u direktnom duelu rasklopio na delove Rudija Gobera, četvorostrukog najboljeg defanzivca NBA lige. Evo jednog od niza primera.

Jokić je ovog puta morao da igra bez prave podrške Majkla Portera Džuniora koji je stigao do samo šest poena, ali su ostali igrači preuzeli odgovornost.

Eron Gordon je brojao do 18 uz 10 skokova, dok su Džamal Marej i Kentavijus Koldvel Poup dodali po 16. Bitna je bila i uloga Kristijan Brauna koji je još jednom stigao do 10 poena.

Sa druge strane su sjajno zatvorili Entonija Edvardsa koji je pogodio samo pet od 15 pokušaja iz igre (u jednom momentu 1/8) i stigao do tek 18 poena. Isto toliko je dodao i Gober, dok je Karl Entoni Tauns brojao do 23 uz šest skokova i četiri asistencije.

BONUS VIDEO Nikola Jokić posle osvojene treće MVP titule

Denver - Minesota 101:87

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare