Foto: Tanjug / AP Photo/Brandon Dill

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su Memfis Grizlise 126:111 u poslednjem ovosezonskom meču u NBA ligi.

Nikola Jokić je odigrao sa pola snage protiv desetkovanog tima iz Tenesija i to na gostovanju koje je Denver završio pobedom za drugo mesto u zapadnoj konferenciji NBA lige.

PROČITAJTE JOŠ:

Nagetsima je na kraju presudio poraz od San Antonio Sparsa u prošlom meču, pa je Oklahoma Siti Tander prvoplasirani tim konferencije posle pobede nad oslabljenim Dalas Maveriksima (135:86). Drugo mesto znači i okršaj sa pobednikom meča Los Anđeles Lejkersa i Nju Orleans Pelikansa. Ako se ukrste sa Lejkersima posle plej-ina, to bi bila repriza finala Zapada od prošle godine, a Lejkersi su sada u dobrom zaletu.

Jokić je odigrao koliko je morao protiv Memfisa, uglavnom je gledao da doprinosi timu na drugi način bez da troši noge, ruke i snagu u reketu ili na šuteve sa distance.

To je u ovakvom meču bilo dovoljno, dok je Denveru jedan nalet dobre igre s kraja prvog poluvremena bio dovoljan da se odlepi i onda u nastavku samo dokrstari do 57. trijumfa u sezoni.

Jokić je meč završio sa po 15 poena i skokova i 5 asistencija, što je sve sakupio do treće četvrtine. Isto toliko poena imao je i Aron Gordon. Džamal Marej je bio efikasniji od ostalih u Denveru sa 21 poenom i 6 skokova, dok je Kristijan Braun imao 19 poena, 10 skokova i 5 asistencija. Dvocifreni su bili i Pejton Votson, Redži Džekson i Kentavijus Koldvel-Poup sa po 11 poena, dok je Majkl Porter Džunior imao 12.

U Memfisu je Dži Dži Džekson imao 44 poena i 12 skokova, Džejk LaRavija je imao 29, a Skoti Pipen Džunior 15. Trej Džejmison je završio meč sa samo 6 poena, ali je sa 11 skokova bio drugi najbolji skakač u svom timu.

Denver je u prvom poluvremenu igrao promenljivo i činilo se da igra onoliko koliko mu je potrebno u određenim trenucima.

Nagetsi su krenuli angažovano u skoku, pre svih Nikola Jokić koji je već u prvim minutima uhvatio nekoliko lopti, jednu umalo presekao, a jednu ubacio u obruč rivala za prvo vođstvo i 2:0.

Nakon toga je uglavnom otvarao kontre i brzu tranziciju svog tima jer je kontrolisao dešavanja pod svojim obručem, ali se nije trudio da poentira.

Foto: Tanjug / AP Photo/Brandon Dill

Tu ulogu je preuzeo Džamal Marej i on je u prvoj četvrtini uglavnom vukao Denver, pa je tim iz Kolorada zbog nešto slabije odbrane vodio sa 29:26.

Tokom druge četvrtine je zablistao Kristijan Braun i podsetio na onog momka kog smo gledali prošle godine u plej-ofu, kada je ukrao loptu i nanizao poene u tri, četiri napada, uključujući i jedan flouter i jednu trojku.

Denver je i dalje držao uglavnom posed do dva prednosti i kada se Jokić vratio na parket, slika se na terenu promenila.

Foto: Tanjug / AP Photo/Brandon Dill

Srpski centar je u jednoj kontri pronašao upravo Brauna maestralno od parketa, u drugom napadu je Gordonu „na petoparcu“ bacio alej-up, pa ni raspoloženi Dži Dži Džekson nije sam mogao da parira šampionu, iako je imao 20 poena za 24 minuta.

Denver se odlepio u poslednja tri minuta poluvremena kada se raspucao trio Jokić, Porter i Gordon, koji su serijom poena otišli na pauzu sa 66:54 za Nagetse, dok je Nikola imao 10 poena, 11 skokova i 5 asistencija.

Jokić i ekipa su tokom treće četvrtine samo dodali gas i ubacili u višu brzinu. Džekson je morao da stane, Nagetsi su stegli odbranu i tu je bio kraj Grizlisima.

Do sredine trećeg perioda je Denver otišao na 20 razlike i poveo je 76:56, Jokić je skupljao skokove i imao je tri ukradene lopte, ali je izbegavao da šutira jer nije ni bilo potrebe.

Foto: Tanjug / AP Photo/Brandon Dill

Uglavnom je tražio usamljene saigrače i lakša rešenja, pa su i ostali dobijali svoju porciju šuteva.

Denver je tek posle trojke Brauna i u momentu kad je već imao 94:68, za nešto više od minuta dozvolio protivniku da se primakne serijom poena Simpsona i Džeksona pred četvrtu deonicu.

I onda je od prvog minuta poslednje četvrtine nastavio po starom. Braun je uzeo loptu i zakucao u kontri i prekinuo seriju Memfisa.

Nagetsi su u prva tri minuta držali dobar tempo i održavali prednost od dvadesetak razlike, mada su se na terenu nalazili mahom rezervisti.

Pejton Votson i Redži Džekson su ubacivali sve poene za Denver do sredine poslednjeg perioda kada su Nagetsi vodili sa 108:86 posle teškog pogotka Votsona na obruču uz kontakt.

Denver je pred kraj meča popustio, Dži Dži Džekson je nastavio da pogađa nemilice, a greške Nagetsa su u poslednjim minutima bile neshvatljive, ali nisu ugrozije trijumf, pa Nagetsi ostaju drugi na tabeli na Zapadu.

Standings provided by Sofascore

Memfis – Denver 111:126 (26:29, 28:37, 23:25, 36:32)

Dvorana: Fedeks forum, Memfis, Tenesi; Sudije: Mark Dejvis, Fenisi Rensom, Majkl Smit

Memfis Grizlis: LaRavia, Džekson, Džejmison, Gudvin, Pipen Džunior, Alen, Klark, Aldama, Vajt, Vilijams, Kenard, Simpson; Trener: Tejlor Dženkins.

Denver Nagets: Jokić, Gordon, Porter Džunior, Marej, Koldvel-Poup, Votson, Holidej, Džekson, Braun, Nadži, Ki, Tajson, Džordan, Piket, Stroter; Trener: Majkl Meloun.

Memfis - Denver 111:126 (26:29, 28:37, 23:25, 36:32)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare