Foto: AP Photo/Michael Conro

Dobili smo konačan rasplet sezone na Istočnoj konferenciji nakon mečeva poslednjeg dana ligaškog dela, a u igri su ostala još dvojica srpskih košarkaša.

Majami našeg Nikole Jovića pobedio je u poslednje, meču Toronto Darka Rajakovića rezultatom 118:113, ali to nije bilo doboljno da izbegnu plej-in turnir jer im s enije poklopio nijedan rezultat koji im je trebao. Takođe Majami tek sa osme pozicije u plej-in gde ih čeka ekipa Filadelfije na gostujućem terenu, a ako ne uspeju imaće popravni pred svojim navijačima sa pobednikom duela između Čikaga i Atlante.

PROČITAJTE JOŠ

Jović je za Majami postigao tri poena i to prvom trojkom na mečću, a do kraja je doprineo i sa tri skoka i jednom asistencijom.

Gledaćemo i Bogdana Bogdanovića u plej-inu uprkos blamaži na gostovanju Inddijani rezultatom 157:115. Srpski as je ubacio 18 poena uz četiri skoka i jednom asistencijom,a bilo je već ranije poznato d aće sa desetog mesta i to na noge Čikagu u prvoj rundu plej-ina.

Sezonu su završili Vasilije Micić i Aleksej Pokuševski čiji je Šarlot na kraju pokvario planove Klivlendu i zakucao ih za četvrto mesto. Micić je igrao samo u prvoj čletvrtini i meč završio sa tri poena, jednim skokom i četiri asistencije, dok je Pokuševski imao osam poena, pet skokova i tri asistencije.

Boston je ubedljivom pobedom protiv Vašingtona za koje Vukčević nije igrao zbog povrede potvrdio da je najbolji tim lige.

Najuzbudljivije je bilo u Njujorku gde su Niksi posle produžetka savladali Čikago sa 120:119 i završili na drugom mestu.

 

Završeni mečevi

Klivlend – Šarlot  110:120

Boston – Vašington 132:122

Indijana – Atlanta 157:115

Majami – Toronto 118:103

Orloando Milvoki 113:88

Filadelfija – Bruklin 107:86

Njujork – Čikago 120:119

Standings provided by Sofascore

 

 

Parovi plej-ina

16. april

Filadelfija – Majami

Čikago Atlanta

Parovi plej-ofa

Boston – drugi tim iz plej-ina

Njujork – Filadelfija/Majami

Milvoki – Indijana

Klivlend – Orlando

Konačan rasplet na Istoku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar