Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022

Denver nije to što sada jeste bez Erona Gordona. Došao je na mala vrata 2021. godine i ubrzo je postao ključni deo franšize koja je postala NBA šampion 2023. godine.

Eron Gordon ponovo je pokazao zbog čega je jedan od omiljenih saigrača Nikole Jokića. Srbin i Amerikanac su jedan od najboljih tandema u NBA ligi, a to su na svojoj koži osetli posebno Los Anđeles Lejkersi.

Denver je poveo protiv „jezeraša“ 3-0, a upravo je u trećoj utakmici prve runde plej-ofa najbolji igrač bio Eron Gordon.

PROČITAJTE JOŠ

„Iks faktor“ Denvera završio je meč sa 29 poena i 15 skokova, a bio je motor koji je držao Nagetse u igri tokom prvog poluvremena.

Borio se na ofanzivnom skoku, pogađao slobodna bacanja u ključnim momentima, te zaradio pohvale od ekipe nakon utakmice.

Foto: MATTHEW STOCKMAN / Getty images / Profimedia

„On je prihvatio svoju ulogu i zna šta radi. Bez njega, ovo ne bi bio isti tim“, rekao je Jokić o Gordonu.

Krilni centar NBA šampiona je Srbinu uzvratio istom merom posle još jednog trijumfa (112:105) nad slavnim klubom.

„Jokić je genije koji je rešio da igra košarku. Čini igru veoma lakom, on je ‘otključava’ i počinješ da vidiš tri, četiri koraka unaprad. Sve izgleda mnogo lakše“, kaže Gordon.

NE PROPUSTITE

Čovek koji je svojom odbranom zaustavio Lebrona Džejmsa i Los Anđeles Lejkerse, a dugo je bio poznat kao samo atleta i igrač koji može samo da atraktivno zakuca loptu.

Teško je reći proteran, ali u lošim odnosima je napustio Orlando Medžik u 2021. godini. Nakon toga je postao bitan igrač za Melouna i ekipu, a u ovom plej-ofu beleži prosečno 18,3 poena.

Foto: Twitter/Harrison Wind

Posle osvojenog šampionata obećao je Jokiću da će doći u Sombor i to obećanje je i ispunio. Jokić je prethodne godine odustao od igranja za Srbiju na Mundobasketu, pa je imao vremena da svom saigraču pokaže lepote Sombora i naše zemlje.

Kada se pojavio na hipodromu, usledio je veliki aplauz, a Jokić je u tom trenutku na leđima držao bratanca. Zajedno su pratili trke Jokićevog konja „Amsterdama“, koji je u neizvesnom finišu završio na drugoj poziciji, iza grla Semi Dejvis.

Ubrzo su izašli na stazu kako bi zajedno podigli trofej za pobedu, kao i kada su osvojili prvi NBA šampionat.

Denver Nagets
Denver Nagets, Nikola Jokić, Džamal Marej, Eron Gordon; Foto: Tanjug/AP Photo/David Zalubowski)

Gordon je postao dragulj kog Jokić čuva od NBA lige, a svi su zaboravili i da je Amerikanac posetio Jokića kada je on igrao za Srbiju tokom Evrobasketa 2022. godine.

„Srbi su sila, uvek su bili. Odličan su košarkaški tim. Kao što uvek pričam, ako imate Jokića u ekipi, možete pobediti u bilo kojoj utakmici“, rekao je Gordon nakon pobede Srbije nad Poljskom.

Nakon toga je predvideo Denverovu titulu srpskim novinarima u Berlinu.

Eron Gordon o Jokiću, Srbiji i Evrobasketu
Foto: Nebojša Todorović

„Samo bih pozdravio navijače u Srbiji i zahvalio se na podršci. Budite uz nas, spremaju se velike stvari u Denveru“, rekao je tada Gordon.

Tokom ligaškog dela sezone, as Nagetsa je beležio 13,9 poena, 6,4 skokova i 3,5 asistencija.

Naredni meč Denvera i Lejkersa igraće se u noći između subote i nedelje od 2.30 i tada će imati priliku da potencijalno potvrdi plasman u drugu rundu 12. vezanom pobedom protiv tima iz Los Anđelesa.

BONUS VIDEO Denver i Nikola Jokić stigli do 3-0 protiv Lejkersa u Los Anđelesu

a

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar