Džoel Embid i Nikola Jokić Foto:USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Ekipa Filadelfije uspela je da uzvrati udarac Njujork Niksima u prvoj rundi plej-ofa i da na svom terenu slavi rezultatom 125:114 i tako smanji u seriji na 2:1.

Nestvarnu partiju je odigrao Džoel Embid koji je meč završio sa 50 poena, mada će mnogi pričati o prljavom potezu kada je zamalo slomio nogu rivalu.

Zanimljivo je da je aktuelni MVP i najveći rival Nikole Jokića godinama za tu nagradu, od svojih saigrača je krio i zdravstveni problem sa kojim se suočavao prethodnih dana.

PROČITAJTE JOŠ

Iako je sva pažnja javnosti bila fokusirana na probleme sa kolenima koji su ga često odvajali od parketa, prethodnih dana se suočava sa drugom vrstom problema koji je krio od javnosti.

Naime, Embid je imao blaži slučaj Belove parlaize.

U pitanju je vrsta paralize lica koja rezultira privremenom nemogućnošću kontrole mišića lica na zahvaćenoj strani lica. Simptomi mogu varirati od blagih do teških. Oni mogu uključivati trzanje mišića, slabost ili potpuni gubitak sposobnosti kretanja jedne ili, u retkim slučajevima, obe strane lica.

Ipak, u javnost je taj podatak isplivao nakon informacije koju je otkrio najčuveniji NBA insajdder Adrijan Vojnarovski koji je istakao da je lečenje trajalo tokom protekle nedelje i da je problem započeo tokom plej-in utakmice sa Majamijem.

On je želeo da sve drži u privatnosti kako to ne bi poremetilo ekipu i odvuklo pažnju sa terena zbog interesovanja javnosti. To ga nije sprečilo da u trećoj utakmici poptuno izdominira i ubaci rekord dosadašnjeg plej-ofa.

BONUS VIDEO Sjajni Jokić vodio Denver do pobede nad Lejkersima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar