Foto: Kevin C. Cox / Getty images / Profimedia

Pokazao je nekoliko puta ove sezone Bogdan Bogdanović da je prava noćna mora za najbolje NBA timove, a to su na svojoj koži najbolje osetili Boston Seltiksi.

U samo tri dana Bogdanović je pokazao da je spreman da se nosi sa najvećim i najboljim odbranama lige, a nije mala stvar kada blistate u trenutku kada vas čuvaju Džru Holidej ili Derik Vajt.

Bekovi Bostona važe za jedne od najboljih defanzivaca lige, a u dva meča Bogdan je postigao ukupno 46 poena.

PROČITAJTE JOŠ

Pogodio je devet od 19 šuteva iz igre, od toga dve trojke iz osam pokušaja u drugoj pobedi Atlante (123:122).

Pogađao je svaki put kada je to timu bilo neophodno, a Boston je pokazao da će koristiti luksuz koji ima da poneku utakmicu izgubi i da ne igra u najjačem sastavu.

Foto: Kevin C. Cox / Getty images / Profimedia

Bogdanović je postigao trojku za 112:112, a tim rezultatom se otišlo u produžetak, Srbin je ispraćen ovacijama navijača, dvorana je prosto eksplodirala u tim momentima.

„Da nije bilo Bogdana, izgubili bismo utakmicu. Fenomenalan igrač i sjajna osoba! Velika pobeda za nas, ali nema mnogo vremena za slavlje jer predstoji nam serija teških mečeva“, rekao je Dežonte Marej, dok je Bogdanović sedeo u njegovom društvu.

Postoji i podatak koji pokazuje koliko je Bogdan trenutno sjajan u momentima kada se meč lomi.

Naime, samo Stef Kari i Pol Džordž imaju više pogođenih trojki u četvrtim četvrtinama od Srbina – zaista impresivan podatak.

Bogdanović je, ne računajući plej-of, u završnci sezone 2022/2023 vezao 11 utakmica bez promašene trojke, da bi ove sezone na to dodao još 70. Ukupno – na 81 susretu uzastopno u ligaškom delu NBA lige Bogdanović je pogodio bar jedan šut za tri poena.

Tako je došao u poziciju da na preostalih devet susreta dodatno smanji, a potom početkom naredne i prestigne brojku od 99, koliko je ubacio Džordan Klarkson.

Džontaj Porter
Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER SHUTTERSTOCK OUT

Nije tajna da je Bogdanović postao omiljeni pik trenera Kvina Snajdera za šuteve u neizvesnim završnicama. To mu se i isplatilo jer je Atlanta gotovo sigurno obezbedila mesto u plej-inu gde će tražiti čudo i plasman u plej-of, nešto nalik Partizanu u Evroligi.

Bogdanović ove sezone u proseku postiže 16,6 poena u proseku, ima 3,4 skoka i 3,1 asistenciju na 30,1 minut po meču.

Odigrao je 70 utakmica i propustio je samo tri meča svog tima, što je veliki plus.

Ono što je promenio kapiten košarkaške reprezentacije Srbije jeste način na koji se priprema za utakmice.

Bogdan Bogdanović
Foto: Tanjug/AP Photo/Frank Franklin II

Uveo je stalnu rutinu i strogo se drži nje, a možda je upravo i zbog toga napravio dodatni iskorak ove godine.

„To je ono što sam počeo da radim sa (trenerom) Igorom. Jedna noga završava ravnotežu. Idem, vežbam tipičan klouz-aut, a zatim se okrećem jednom nogom, zatim unazad sa obe, levo, desno i onda okret za 360 stepeni s jedne na drugu nogu u drugu stranu“. Na ovom videu se sećam poslednje utakmice i mislim da sam zaboravio da se okrenem unazad. Ponekad to radim, zavisi kako se osećam. To je sve. Pronalaženje ravnoteže, pronalaženje ivice, pogleda, ako prodate kretnju, možete da se vratite i budete širom otvoreni“, otkrio je Bogdanović.

BONUS VIDEO Jokić i Porter uništili Njujork u pobedi Denvera

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar