Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Klipersi i Džez su se dogovorili o trejdu koji uključuje Rasela Vestbruka, prema izveštajima timova u četvrtak.

Očekuje se da će bivši MVP nakon otkupa ugovora od strane Jute preći u Nagetse. Deo ovog trejda je i Balša Koprivica, uz sumu od 4,3 miliona dolara.

PROČITAJTE JOŠ

U ovom trejdu, Klipersi su dobili beka Krisa Dana iz Jute. Dogovoreno je da Dan potpiše trogodišnji ugovor sa Klipersima vredan 17 miliona dolara, pri čemu treća godina nije garantovana.

Juta je u zamenu dobila pravo na zamenu pikova u drugom krugu 2030. godine, kao i prava na centra Balšu Koprivicu, koji je bio 57. pik na NBA draftu 2021. godine, zajedno sa 4,3 miliona dolara u gotovini.

Vestbruk je završio sezonu 2023-24 sa prosekom od 11,1 poena za Kliperse. Nagetsi planiraju da iskoriste njegovu energiju i defanzivne sposobnosti kao rezervnog pleja, posebno nakon što su Kentavious Koldvel Poup i Redži Džekson postali slobodni agenti.

Generalni menadžer Nagetsa, Kalvin But, izjavio je: „Mislim da nam je potrebna pomoć u širini igračkog kadra. Pokušaćemo da identifikujemo i istražimo tržište. Ostalo nam je mesto u kadru i mislim da ćemo biti zadovoljni ako možemo da dodamo beka koji igra na visokom nivou.“

Vestbruk (35) je prošlog meseca pristao na ugovor vredan 4 miliona dolara, ali je predsednik košarkaških operacija Klipersa, Lorens Frenk, razgovarao sa Vestbrukovim agentom kako bi pronašao pravo mesto za devetostrukog Ol-star igrača nakon što je Pol Džordž otišao u Filadelfiju.

„Ras je velikan, jedan od najvećih svih vremena i imali smo sreću što smo ga imali ovde“, rekao je Frenk. „Podigao je energiju i intenzitet grupe. Radujemo se što će nastaviti svoju raskošnu karijeru.“

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar