Aleksandar Vučić Foto:TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, odlučio je da pokaže da je čovek iz naroda tako što je u Londonu seo na klupicu i fotografisao se kako gleda meč "orlova" i SAD (79:105).

Ovaj populistički potez predsednika izazvao je dve reakcije potpuno suprotne. Krenimo najpre od jednog koji ga je „raskrinkao“.

PROČITAJTE JOŠ

Ukoliko imate neku od aplikacija za gledanje televizije na telefonu sigurno ste barem nekada gledali utakmicu na telefonu (baš kada supruzi ili devojci ide neki film ili seriju koju mora da pogleda ili kada ste u prevozu), a sigurno je da ste tada gledali tako što je telefon stavljen vodoravno.

„Ovo što zurim u telefon je zbog utakmice Srbija i USA koja se upravo igra u Abu Dabiju. Lepo je da dobro odigramo večeras, a navažnije je da ih pobedimo na Olimpijadi. Napred Srbija!“, napisao je Vučić, a stavimo čak na stranu i to što je Olimpijada period od četiri godine, a Olimpijske igre su samo takmičenje…

Ipak, čini se da predsednik koji inače ističe često da ne razume moderne tehnologije (još jedan paradoks, kao i one faze kada pije i ne pije alkohol) prati samo rezultat ne i sam meč.

Da ne gleda sam meč skrenuo je pažnju jedan komentar koji ga je raskrinkao.

„Ko drži telefon uspravno kad gleda utakmicu?“, upitao je jedan od korisnika.

Poznato je da su košarkaši miljenici nacije, pa je sada i taj momenat predsednik iskoristio za malo jeftinih političkih poena.

Ipak, ostali komentari su bili pravi festival komedije. Plaćeni ili ne, tek bilo je mnogo onih koji su napravljeni po istoj matrici. Neki su bili skromniji i nisu se dugo družili sa tastaturom.

„Živela Srbija, živeo predsednik Aleksadandar Vučić.“

Ali bilo je i onih koji bi mogli da razmisle i o učestvovanju na Nušićijadi krajem avgusta.

„Prijatan Vam boravak Mnogopoštovani Gospodine Predsedniče u Londonu, i mnogo uspeha u radu, na najprestižnijem Samitu Evropske političke zajednice! Uvek i svuda sa ponosom, neka večno živi, naša nezavisna, suverena, uvek slobodarska, ujedinjena, složna, snažna i prosperitetna Otadžbina i Majka Srbija, naša jedina i najlepša koju imamo!

Hvalospevi se tu nisu zaustavili naprotiv.

„Da pobedimo, nego šta. Vučić je nas naučio kako se pobeđuje. Istinska podrška predsedniku Vučiću. Vi ste naš ponos.“

„Pa Vučić je prirodan normalan običan čovek u pozitivnom smislu ali je van prosečno inteligentan, mudar, školovan, političar…a mi još nismo svesni naše sreće što nam je takav čovek Predsednik (sa velikim P u komentaru prim. aut) ovo više nema… Neće biti jedan je Vučić Aleksandar“, bio je jedan od komentara.

„I bez utakmice ide napred Srbija! Lepo je mesto gde sedite i hvala Bogu lepo izgledate! Ne dozvolite da Vas neko slomije, Vi ste jaki, a boriti se morate…Izgleda da je lep taj park, e tu nikada nisam bila… Da Vam više ne smeta, odmorite malo od silnih poslova!Prijatan mali odmor!“, jedan je komentar.
Bilo je mnogih koji su mu čestitali zbog toga što gleda meč (?), neki su komentarisali telefon
BONUS VIDEO Jokić traži parking

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare