Bukayo Saka iz Engleske, Iranci kako pevaju himnu, Gakpo iz Holandije i Gareth Bale iz Velsa, Fifa, svetsko prvenstvo, fudbaleri,
Foto: Matthias Koch / imago sportfotodienst / AA/ABACA / Abaca Press / Dave Shopland / Shutterstock Editorial / David Klein / imago sportfotodienst / Profimedia

Završen je i drugi dan Mundijala koji je doneo brojna uzbuđenja.

Mim
.

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

Nakon što smo prvog dana gledali samo jedan meč na otvaranju Mundijala, situacija se zakuvala već drugog dana,a videli smo tri odlična meča i čak 12 golova.

Dan su otvorili moćnom partijom reprezentativci Engleske koji su demolirali Iran sa 6:2 i najavili ozbiljan napad na titulu šampiona. Briljirao je Bukajo Saka sa dva gola. Sterling je imao gol i asistenciju, a Kejn dva dodavanja za pogodak. Meč je obeležila i himna Irana koju su reprezentativci dobili da pevaju kao znak protesta zbog kršenja ljudskih prava u svojoj domovini protiv čega se podigao glas poslednjih meseci.

Markus Rašford je postao rekorder Mundijala kao zamena koja je postigla najbrži gol od ulaska u igru nakon što je posle samo 46 sekundi zatresao mrežu.

Pored sjajne igre Engleske smo videli i tešku povredu golmana Irana Beiravanda koji se sudario sa svojim saigračem glavama i morao je da napusti meč.

Golman Irana
Golman Irana; Foto: Screenshot RTS

Usledio je i derbi u grupi A u kojem je Holandija posle mnogo muke opravdala ulogu favorita i slomila sa dva gola u završnici ekipu Senegala. Kodi Gakpo je potvrdio zašto je bio hit sezone, a Klasen je dotukao veoma dobri Senegal

I na ovom meču smo videli bizarnu povredu, kada je Frenki de Jong neoprezno posle skoka udario u međunožje Čeika Kujatea koji je zbog toga morao da napusti teren.

Za kraj dana, dobili smo i najneizvsniji okršaj i prvi remi na Mundijalu. SAD i Vels su odigrali nerešeno 1:1 nakon majstorija Timotija Vee i iskustva Gereta Bejla, pa nas očekkuje velika borba do kraja za prolaz u narednu fazu.

Za navijače u Srbiji je verovatno bilo najzanimljivija konferencija i trening naše reprezentacije. Videli smo da je Kostić konačno noramlno trenirao, a Darko Lazović i Nikola Milenković su pucali od optimizma.

Domačin s eponovo blamirao sa organizacijom. Ovoga puta je Katar lažirao podatke o broju navijača na meču Holandije i Senegala. Naši reporteri su bezuspešno pokušali da upadnu na trening Brazila, ali ih je sprečilo obezbeđenje.

Legende Brazila su uverene u pobedu Srbije, pa će naši imati dodatan motiv za meč u četvrtak.

U utorak nas po prvi put očekuju četiri meča. Gledaćemo Lea Mesija, ranjenu Francusku, Roberta LEvandovskog i brojne druge majstore.

Prvi će na teren od 11 časova Argentina i Saudijska Arabija u grupi C, pa zatim Danska i Tunis od 14 časova u grupi D. Sledi derbi dana između Meksika i Poljske u C grupi od 17 časova, a zatim za kraj Francuska koja brani titulu protiv Australije od 20 časova. Kao i uvek, sve detalje možete pratiti na portalu Nova.rs, a naši reporteri će vam doneti ekskluzivne priče sa lica mesta.

Drugi dan Mundijala

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar