Ener Valensija
Ener Valensija; Foto: EPA-EFE/Friedemann Vogel

Ener Valensija ima zanimljivu životnu priču.

Mim
.

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

Prvi dan Mundijala bez dileme obeležio je Ener Valensija.

PROČITAJTE JOŠ

Postigao je oba gola u pobedi Ekvadora 2:0 nad domaćinom Katarom u prvom kolu Svetskog prvenstva.

Kapiten Ekvadora je najpre zatresao mrežu u 3. minutu, ali tada po prvi put na scenu stupa tehnologija poluautomatskog ofsajda i na opštu radost domaćih navijača, poništava gol. Nije mu dugo trebalo da se upiše zvanično u strelce, u 16. minutu opravdano je dosuđen penal koji je rutinski realizovao napadač Fenerbahčea. Petnaest minuta kasnije još jednom je razočarao domaćina kada je iskoristio centaršut Anhela Presijada i glavom zabio u desni golmanov ugao.

Vrhunska partija Valensije bila mu je dovoljna da postane najefikasniji ekvadorski fudbaler svih vremena kada je reč o Mundijalima, trenutno je na pet pogodaka. Ekvador već osam godina ne može da postigne gol na Mundijalima bez Valensije, i poslednja tri gola na Mundijalu 2014. godine takođe je postigao Valensija, dok 2018. godine Ekvador nije učestvovao.

Ali, mnogi nisu upoznati sa životom i karijerom ovog fudbalera. Ener Valensija nosi afričke korene. Potiče iz siromašne porodice, često je i gladovao. Karijeru je započeo u Emeleku i u njegovoj sportskoj biografiji piše da je čak i spavao u improvizovanim prenoćištima na klupskom stadionu. Oktobra 2016. godine za njim je raspisana poternica zbog neisplaćene alimentacije za izdržavanje dece.

Njegova sestra je čak bilatalac u San Lorencu kada ju je banda držala 10 dana pre nego što su je pustili nepovređenu.

Trenutno nastupa za Fenerbahče i već tri godine pruža vrhunske partije u dresu turskog velikana.

BONUS VIDEO Vatromet na otvaranju SP u fudbalu u Kataru

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar