photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Fudbaleri Crvene zvezde doživeli su neuspeh u prvom kolu Lige šampiona, a već u drugom ih čeka jedna od najboljih evropskih ekipa - Inter.

Crveno-beli su imali tu čast da novu eru Lige šampiona započnu na svom stadionu pred svojim navijačima, ali je Benfika bila nešto bolja na Marakani i odnela tri boda rezultatom 1:2.

Bio je to sigurno jedan od mečeva na kom su crveno-beli planirali da osvoje makar bod, zašto ne i sva tri, a u daljem toku Lige šampiona čeka ih još teži zadatak.

PROČITAJTE JOŠ:

S obzirom na neuspeh u prvom kolu na domaćem terenu, ako planira da ode makar u plej-of Lige šampiona, Zvezda sada mora nekoga da iznenadi. Prvi na redu je Inter, koji će na svom stadionu ugostiti crveno-bele u utorak 1. oktobra od 21 sat.

Obe ekipe su tokom vikenda bile uspešne u domaćim prvenstvima, ali deluje da Zvezda ima nešto više problema od italijanskog prvaka.

TEŽAK POSAO PRED MILOJEVIĆEM, MORAĆE DA IMPROVIZUJE

Trener Vladan Milojević u ovom trenutku nema sve igrače na raspolaganju, a za to su krive povrede, koje u ovom trenutku predstavljaju najveći problem crveno-belima.

Foto: Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT

Na meču protiv Benfike povredu je doživeo Ognjen Mimović, standardni desni bek i sigurno budući reprezentativac Srbije. Već je viđen Mimović kao odlična zamena za Kostu Nedeljkovića, koji je otišao put Aston Vile, ali protiv Benfike mladi fudbaler nije imao sreće.

Stradala je metatarzalna kost, a 20. septembra je saopšteno da će pauzirati četiri do šest nedelja. Zbog toga je Mimović propustio i večiti derbi, gde nije bio ni potreban Zvezdi, ali tek bi mogao da se oseti njegov izostanak.

Umesto njega za očekivati je da Jung vu Seol zauzme poziciju desnog beka, kao i protiv Benfike i na derbiju, ali onda Milojeviću ostaje da popuni drugu stranu. Milan Rodić je bio dugo van terena, pa je veliko pitanje da li je spreman za 90 minuta u Ligi šampiona. Tu dolazimo do prve moguće improvizacije, a to je da bi verovatno Timi Maks Elšnik mogao opet igrati kao levi bek.

PROČITAJTE JOŠ:

Slovenac se već pokazao kao odlično pojačanje za crveno-bele, ali njegova prirodna pozicija je na sredini terena, a ne na beku, gde je igrao protiv Benfike i Partizana, mada se uopšte nije loše pokazao, naprotiv, bio je jedan od najboljih.

Postoji opcija i da Zvezda zaigra sa trojicom u poslednjoj liniji (Spajić, Điga i Drkušić), a da onda po stranama budu Seol i možda Piter Olajinka (ipak malo verovatno). Milojević je posle derbija pričao koliko poštuje ono što Olajinka radi na terenu, ali Piter daleko više voli da igra u napadu, nego da ima mnogo defanzivnih zadataka.

Potencijalnim pomeranjem Elšnika na beka, otvara se mesto u sredini terena. Biće zanimljivo videti koga će Milojević upariti sa Radetom Krunićem, koji je protiv Benfike bio jedan od najgorih na terenu, pa bi sada trebalo da ima dodatni motiv da se pokaže u najboljem svetlu.

Foto: Starsport/Pedja Milosavljevic

Na derbiju je sa Krunićem u veznom redu bio Andrija Maksimović (17), koji je partijom oduševio sve, ali bi mladi fudbaler mogao da dobije šansu umesto Mirka Ivanića, koji se povredio baš protiv Partizana i odsustvovaće oko tri nedelje.

Nije nemoguće da u vezi vidimo i Luku Ilića, koji je dao gol protiv Železničara iz Pančeva (2:1) za vikend, dok je malo verovatno da će Dalsio započeti utakmicu, jer se protiv Benfike nije najbolje pokazao.

Biće interesantno videti i da li će Milojević više poverenja imati u Šerifa Endiajea ili Bruna Duartea u samom srcu napada. Brazilac je bolje počeo sezonu, pa se izborio za startno mesto protiv Benfike, ali je Šerif baš na tom meču imao asistenciju, a onda dao tri gola Partizanu u pobedi od 0:4. Duarte jeste započeo meč protiv Železičara, ali Milojević je možda baš odmarao neke igrače za Inter.

PROČITAJTE JOŠ:

U svakom slučaju, sigurno je da na terenu protiv Intera neće biti Mimovića i Ivanića, što već može da izazove „glavobolje“ Milojeviću. Za Rodića i Radonjića još uvek nije potpuno jasno u kakvom su stanju i formi, a i Omri Glazer je doživeo povredu protiv Železničara i pitanje je da li će se oporaviti za Ligu šampiona.

U ovom trenutku deluje da su mesta u startnoj postavi zakucana za Spajića, Đigu, Seola, Krunića, Elšnika i Silasa, dok su ostali pod znakom pitanja.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare