Žoze Murinjo; Foto: EPA-EFE/ALESSIO MARINI

Portugalac hladnokrvno odgovorio, ne prijaju mu kritike dok Roma kuburi na šestom mestu.

Portugalski trener Žoze Murinjo odgovorio je na kritike Zdenjeka Zemana, nekadašnjeg trenera Crvene zvezde o formi Rome.

PROČITAJTE JOŠ:

Murinjo, trener „vučice“ priprema svoju ekipu za nedeljni derbi sa Laciom (18 časova), a Zeman, danas šef stručnog štaba italijanskog drugoligaša Fođe smatra Lacio favoritom.

„Mauricio Sari (trener Lacija prim. aut) nije pitanje preferencija. Sari radi mnogo bolji posao, dao je identitet svom timu. Murinjo je za sada veliko razočarenje. Posebno u smislu kvaliteta prikazanog fudbala. Lacio je mnogo organizovaniji. Naravno, Murinjo je dao šansu nekim mlađim igračima… u poslednjih deset minuta! A onda ih vraća na klupu. Ako klinac tu i tamo odigra poneki meč, neće napredovati“, ocenio je Zeman.

Zbog toga su novinari odlučili da Portugalca pitaju šta misli o ovakvoj konstataciji iskusnog trenera.

„Da li zaista očekujete da trener koji je osvojio 25 trofeja u karijeri odgovori nekome ko je dvaput bio pobednik Serije B? Da me pitate nešto što su rekli Đovani Trapatoni ili Fabio Kapeolo rado bih vam odgovorio, ali Zeman… Molim vas, ne mogu“, rekao je Murinjo gradski derbi.

Roma pred okršaj sa Laciom ima 48 bodova na sedmom mestu Serije A, dok je Lacio petoplasiran sa 49 bodova.

I jednima i drugima je pobeda imperativ, zbog toga što pokušavaju da održe korak za Juventusom (56 bodova), pošto su ostali (Inter, Napoli i Milan) odmakli daleko.

Podsećamo, Zeman je trenirao Crvenu zvezdu tokom 2008. godine. Tokom duge trenerske karijere uglavnom je radio u Italiji i vodio Palermo, Fođu, Parmu, Lacio, Romu, Napoli, Kaljari i brojne druge timove.

BONUS VIDEO: Piksi o Zvezdinom dvomeču sa Glazgov Rendžersom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar