Zašto Darko Lazović ne igra za Srbiju
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Srbija u četvrtak počinje novi ciklus Lige nacija, prvi rival će biti evropski prvak Španija na "Marakani" (20.45), a selektor Dragan Stojković otkrio je i zašto nema Darka Lazovića u reprezentaciji.

Selektor Stojković Piksi obratio se pred nove izazove, prvo je pričao opširno o krahu na Evru, pa o spisku „orlova“, pehovima i svemu što je zadesilo reprezentaciju i posle EP.

Čak osmoricu igrača sa Evropskog prvenstva izostavio je sa spiska, da bi potom poziv otkazali najbolji igrači. Dušan Vlahović je iz porodičnih razloga odlučio da preskoči ovo okupljanje, a zbog povreda su otkazali i Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković-Savić, dok se ne zna status Luke Jovića koji se takođe povredio.

PROČITAJTE JOŠ

Osvrnuo se i na situaciju oko Darka Lazovića, kapitena Verone, koji je bio redovan reprezentativac u kvalifikacijama, ali je izostao poziv za Evropsko prvenstvo. I čini se da nam je baš jedan takav igrač sa njegovim kvalitetom, karakteristikama i iskustvom nedostajao na Evru.

Stojković je sada prvi put pričao o tome zašto ga nema u nacionalnom timu.

“Zahvalio se i rekao da je fokusiran na klupski fudbal… To je sve čisto. Bio je tu skoro tri godine tu. Stalno neke povredice, ne velike, dovoljno da bude zamenjen. Iz tog razloga nisam želeo da rizikujem pred Evropsko prvenstvo. Kao što sam umesto Radonjića izabrao Gaćinovića, Birmančevića. Sa Lazovićem sam se čuo pre možda 15 dana, pitao sam ga da li postoji motiv. Želi da se posveti klubu, imaće valjda 34-35 za dve godine i ne vidi sebe na Svetskom prvenstvu, poštujem to mišljenje“, otkrio je selektor Stojković.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar