Foto: EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN

Aleksandar Mitrović sa Fulamom zatvara učinak srpskih igrača ovog ponedeljka (20.45) protiv Šefilda, Dušan Vlahović je u dresu Fjorentine izjednačio rekord Kristijana Ronalda po broju golova u Seriji A, a radovao se i Dušan Tadić.

Još jedan fudbalski vikend je iza nas, a srpski reprezentativci su imali zapažene uloge u svojim timovima.

Pre svih – Dušan Vlahović. Teško je više opisati šta sve radi sjajni golgeter u dresu Fjorentine, u nedelju je zatresao mrežu Sasuola u remiju 2:2 i postigao 33. gol u kalendarskoj godini, čime je izjednačio rekord Ronalda u Seriji A iz 2020.

Ima priliku da 22. decembra protiv Verone, na poslednjoj utakmici u 2021. godini, obori Kristijanov rekord i ispiše istoriju Kalča.

PROČITAJTE JOŠ

Bio je Vlahović ljut i na trenera koji ga je zamenio u 87. minutu, zbog čega se podigla bura u Italiji. Pored toga, Nikola Milenković je odigrao ceo meč za Fjorentinu, Aleksa Terzić je ušao u 78. minutu, Matija Nastasić je ostao na klupi.

Na drugoj strani Filip Đuričić nije igrao za Sasuolo zbog povrede.

Buru je podigao i Sergej Milinković-Savić, koji je što se tiče srpskih igrača „otvorio vikend“ nastupom u petak protiv Đenoe (3:1), na startu 18. kola. Sjajni vezista Lacija je odigrao ceo meč, a došlo je do sukoba sa trenerom Mauriciom Sarijem.

Trener Lacija je nezadovoljan Sergejem, a italijanski mediji pišu da je njihov odnos na „istorijskom minimumu“, verovatno neće biti u timu za sledeći meč i klub je navodno spreman da ga što pre proda već na zimu.

Saša Lukić je odigrao svih 90 minuta za Torini, kao i golman Vanja Milinković-Savić i sačuvao je mrežu u trijumfu nad Veronom od 1:0. To je četvrti put da je srpski golman ostao nesavladan u dresu „bikova“ ove sezone.

U poraženom sastavu je Darko Lazović takođe odigrao ceo meč, mladi vezista Ivan Ilić je zamenjen u 86. minutu.

PROČITAJTE JOŠ

Vikend je obeležio i Dušan Tadić, golom iz penala i asistencijom kod autogola, u velikoj pobedi Ajaksa nad Fejenordom rezultatom 2:0. Kopljanici su slavili u derbiju holandskog fudbala kome su prethodili napadali huligana na goste iz Amsterdama, uz pirotehniku na praznim tribinama i izjavu Tadića o bombardovanju Srbije 1999.

U 17. kolu Bundeslige, fudbaleri Ajntrahta su nastavili niz bez poraza i srušili Majnc (1:0), pa su posle očajnog početka sezone sada na šestom mestu koje vodi u Ligu Evrope.

Filip Kostić je bio na standardnom nivou i celu utakmicu je špartao levom stranom u dresu tima iz Frankfurta. Mijat Gaćinović ni ovaj put nije bio u timu Hofenhajma koji je remizirao 1:1 sa Borusijom Menhengladbah.

U Francuskoj je na programu bio Kup, Monpelje, Monako i Rems prošli su na gostovanjima, a odmarali su svi naši igrači – Mihailo Ristić, Strahinja Pavlović i Predrag Rajković.

Luka Jović protiv Kadiza; Foto: EPA-EFE/Kiko Huesca

Luka Jović počeo je da igra za Real, ušao je u 70. minutu protiv Kadiza u remiju 0:0. Prosto je neverovatno kako Madriđani nisu pobedili, imali su čak 36 udaraca ka golu gostiju, a srpski napadač je imao i dva dobra pokušaja.

Sevilja je na svom terenu srušila Atletiko Madrid sa 2:1, bez Marka Dmitrovića među stativama, a od 29. minuta na terenu je bio Nemanja Gudelj.

Hetafe je potvrdio da stižu bolji dani, pobegao je iz zone ispadanja pobedom nad Osasunom (1:0) uz doprinos srpskih igrača, jer su Stefan Mitrović i Nemanja Maksimović odigrali ceo meč.

U Engleskoj je došlo do masovnog odlaganja utakmica zbog korone, pa nisu na terenu bili ni Nemanja Matić (Mančester junajted – Brajton), ni Luka Milivojević čiji je Kristal Palas trebalo da gostuje Votfordu.

Uroš Račić sa Valensijom u ponedeljak (21) gostuje Levanteu, za kraj 18. kola La Lige, dok će Aleksandar Mitrović u dresu Fulama imati priliku da popravi golgeterski saldo protiv Šefilda, u poslednjem meču 23. kolu Čempionšipa.

BONUS VIDEO Tadić se krstio pre penala, proslavio ga vičući na srpskom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar