Božidar Maljković Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Košarkaški svet pogodila je vest o smrti Gorana Sobina, legende Splita, koji je preminuo u 58. godini, a od čuvenog košarkaša oprostio se i Božidar Maljković.

Legendarni srpski trener, sada predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, vodio je Jugoplastiku do istorijskih uspeha.

Maljković je sa splitskom ekipom tri puta bio prvak Evrope, a deo tima u prvom pohodu na šampionsku titulu bio je i Goran Sobin, u sezoni 1988/1989.

Pored Splita, u karijeri je još igrao za Aris, Cibonu, Zagreb, Alkaru i španski Taugres.

PROČITAJTE JOŠ

Navijači ga pamte kao odličnog centra i nezamenjivog člana kultne generacije, pa je i Božidar Maljković bio potresen zbog tužnih vesti o prijatelju iz Hrvatske.

„Ljut sam! Ko sam ja da se ljutim na Boga? Ipak, Sobinkov odlazak moram da mu makar malo zamerim. Taj preuranjeni poziv sebičan je prema nama ljudima. Zašto? Zato što nas je uskratio za najboljeg među nama. Ako bih morao da kažem nekom strancu šta je Dalmatinac, ja nemam ni trunku dileme koga bih mu opisao. Blaga duša, tanana, a protiv najvećih takmaca dišpetan i nerazumno hrabar. Ribar da boljeg nema. Još uvek trošim njegovo domaće maslinovo ulje koje mi je, teško ovo pišem, prilikom našeg poslednjeg susreta poklonio. Faliće i nama, i moru, i maslinama. Faliće i Splitu, i Dalmaciji i košarci…“, poručio je Maljković za Nova.rs u emotivnoj oproštanoj poruci od Sobina.

Sobin je igrao sa moćnom generacijom koju su činili Toni Kukoč, Dino Rađa, Duško Ivanović, Velimir Perasović, Zoran Sretenović, Žan Tabak, Luka Pavičević, Teo Čizmić, Ivica Burić, Paško Tomić i Petar Vučica.

BONUS VIDEO Maljković: Još se nisam oporavio od smrti Bobane i mog prijatelja Radomira Antića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar