Neverovatna završnica u ovogodišnjem izdanju Bundeslige gde je bilo i golova u poslednjim trenucima i velikih oproštaja, pa i mnogo emocija.

Fudbaleri Bajern Minhena gledaće da što pre zaborave sezonu na izdisaju jer su poraženi u poslednjem kolu poraženi od Hofenhajma sa 4:2.

PROČITAJTE JOŠ:

Marko Rojs se na pravi način oprostio posle dvodecenijskog boravka u Borusiji iz Dortmunda, golom u ubedljivoj pobedi, dok je ekipa Union Berlina izborila opstanak pobedom nad Frajburgom 2:1.

Jedan nekadašnji velikan do opstanka nije mogao, pošto je Keln izgubio od Hajdenhajma glatko sa 4:1.

Bajern je posebno razočarao i nastavlja da posrće i blamira se u domaćem prvenstvu, iako je donedavno igrao polufinale Lige šampiona.

Gigant iz Bavarske je već posle šest minuta vodio sa 2:0, golovima Matijsa Tela i Alfonsa Dejvisa u 4. i 6. minutu, ali je onda u nastavku meča sve pustio niz vodu.

VIDEO Golovi sa utakmice Hofenhajma i Bajern Minhena

Hofenhajm je smanjio zaostatak golom Maksimilijana Bejera u 8. minutu, a tada je asistirao kasniji strelac het-trika Andrej Kramarić.

Kramarić je za prvi gol asistirao klečeći, dok je u drugom poluvremenu potpuno razmontirao Bajern sa tri gola, prvo u 68. minutu, zatim u 85. i onda u 87. minutu.

Bajern je pao na treće mesto Bundeslige sa 72 boda, dok je Hofenhajm sa 46 uspeo da zauzme sedmo mesto koje poslednje vodi ka Evropi u Nemačkoj.

Marko Rojs je u pobedi Borusije nad Darmštadom 4:0, bio strelac jednog od gola na Vestfalenu gde ga je dočekao poseban tretman i koreografija navijača „milionera“.

Rojs, koji se ove sezone oprašta od svog omiljenog kluba, asistirao je Ijanu Matsenu za gol u 30. minutu, dok je u 38. pogodio mrežu rivala za 2:0.

Foto: EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Donijel Malen i Julijan Brant, koji su u 61. minutu ušli kao rezerve dali su još dva gola za žuto-crne, prvo Brant u 72. minutu, a onda i Malen u 88.

Borusija je ostala sa 63 boda sigurna na petom mestu koje vodi i naredne sezone u Ligu šampiona, mada je ovaj klub i ove godine u finalu elitnog takmičenja i ima šansu za titulu.

Darmštad je sa 17 bodova već otpisan na poslednjem mestu Bundeslige, dok je Keln gajio kakvu-takvu nadu da može da opstane dok nije izgubio od Hajdenhajma.

VIDEO Golovi sa utakmice Borusije i Darmštada

A sa ivice provalije je jedva i u poslednjem trenutku pobegao Union Berlin, klub koji je ove sezone predstavljao svoju zemlju u Ligi šampiona, bio je ujedno i u opasnosti da ispadne.

Imao je 30 bodova pred poslednje kolo i bila mu je očajnički potrebna pobeda nad Frajburgom. Do nje je berlinski klub i stigao (2:1), ali tek posle ozbiljnih muka.

Muke su krenule promašenim penalom Josipa Juranovića u 38. minutu, otklonjene su golom Benedikta Holerbaha u 68. minutu i vratile su se primljenim golom u 85.

VIDEO Golovi i najzanimljiviji detalji sa utakmice Union Berlina i Frajburga

Ricu Doan, japanski internacionalac je umalo napravio pakao ekipi Uniona, dok je „rupu“ mogao da produbi i Kevin Foland.

Čovek poznat po tome što je Crvenoj zvezdi dao tri gola u njenom okršaju s Monakom, promašio je penal u 92. minutu, da bi Janik Haberer odmah potom zatresao mrežu rivala.

Time je obezbedio zlata vredna tri boda koja ostavljaju Union u Bundesligi na 15. mestu sa 33 boda, dok je Frajburg ostao deseti na sredini tabele nemačkog šampionata sa 42 boda.

Bundesliga, 34. kolo:

Subota:

Borusija Dortmund – Darmštad 4:0 (2:0)

(Matsen 30, Rojs 38, Brant 72, Malen 88)

Ajntraht – RB Lajpcig 2:2 (0:1)

(Ekitike 60, Marmuš 77 – Simons 42 p, Šeško 46)

Hajdenhajm – Keln 4:1 (3:0)

(Dinkci 16, 22, Sesa 36, Beste 78 – Tigs 64)

Hofenhajm – Bajern Minhen 4:2 (1:2)

(Bejer 8, Kramarić 68, 85, 87 – Tel 4, Dejvis 6)

Bajer Leverkuzen – Augsburg 2:1 (2:0)

(Bonifejs 12, Andrić 27 – Komur 62)

Štutgart – Borusija Menhengladbah 4:0 (2:0)

(Girasi 23, 31, Vu-Jeong 75, Silas 83)

Union Berlin – Frajburg 2:1 (0:0)

(Holerbah 68, Haberer 90+2 – Doan 85)

Verder – Bohum 4:1 (1:0)

(Fridl 6, Jung 78, Stage 80, Šmid 88 – Antvi-Ađei 85)

Volfsburg – Majnc 1:3 (1:1)

(Paredes 18 – Gruda 24, Van den Berg 72, Burkart 85)

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO: Slavlje Union Berlina

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar