Foto: AP Photo/Jose Breton

Fudbalska reprezentacija Srbije poražena je od selekcije Španije, prvaka Evrope, sa 3:0 u Kordobi i meču četvrtog kola A4 Lige nacija.

Ne može ovako da se igra protiv šampiona Evrope koji je bio surov i pokazao je dominaciju od samog starta.

Srbija je igrala veoma defanzivno i imala je jednu priliku za gol tokom meča, a to je bila šansa Aleksandra Mitrovića u 63. minutu. Kapiten Srbije nije uspeo da je iskoristi i nakon toga je krenuo „potop“ Srbije.

PROČITAJTE JOŠ

Golove za Španiju postigli su Ejmerik Laport u 5, Alvaro Morata u 65. i Karles Baena u 77. minutu.

Španija je meč završila sa 29 upućenih šuteva ka golu Srbije, dok su „orlovi“ samo tri udarca uputili ka golmanu Davidu Raji.

Foto: AP Photo/Jose Breton

Da nije bilo na golu Predraga Rajkovića, koji je ponovo uticao na protivničkog izvođača penala (promašaj Morate), rezultat bi bio još ubedljiviji.

Na tabeli grupe A4 prvak Evrope posle četiri kola ima 10 bodova, Danska ima sedam, Srbija četiri, a Švajcarska bod.

Prvaci Evrope su u Kordobi poveli već u petom minutu, Pedro Poro je centrirao, a na drugoj stativi je najbolje skočio Laport i poslao loptu u mrežu pored nemoćnog Rajkovića.

Laportu je to bio drugi gol za Španiju, prethodni je dao 2021. godine na Evropskom prvenstvu, u pobedi 5:0 nad Slovačkom.

Foto: AP Photo/Jose Breton

U 16. minutu Mikel Merino je pogodio stativu. Španija je novu šansu da duplira prednost imala u 34. minutu, ali je udarac Mikela Ojarzabala sa 18 metara odlično odbranio Rajković.

Selektor Srbije Dragan Stojković je već na poluvremenu napravio dvostruku promenu u timu, umesto Dejana Joveljića i Lazara Samardžića u igru su ušli Luka Jović i Marko Grujić.

Španija je u 54. minutu propustila najbolju moguću šansu da duplira prednost, Morata je sa penala šutirao preko prečke.

Foto: AP Photo/Jose Breton

Srbija je mogla do izjednačenja u 63. minutu, Kosta Nedeljković je posle kontranapada centrirao, a kapiten Aleksandar Mitrović loše šutirao iz veoma izgledne pozicije.

Dva minuta kasnije Morata se iskupio za promašeni penal, matirao je Rakovića posle asistencije Fabijana Ruiza.

U 77. minutu posle VAR asistencije Strahinja Pavlović je dobio direktan crveni karton zbog prekrašaja nad Ojarzabalom, a zatim je iz tog slobodnog udarca Aleks Baena postigao prvi gol u dresu Španije za 3:0 za prvaka Evrope. U 80. minutu moglo je da bude i 4:0, ali je rezervista Pedri pogodio prečku.

U narednom kolu, 15. novembra, Srbija gostuje Švajcarskoj, dok će Danska biti domaćin Španiji.


Drugo poluvreme u toku: Španija – Srbija 3:0 (1:0)

(Laport 5, Morata 65, Baena 77)

Stadion: Nuevo Arhangel; Sudija: Daniel Stefanski;

Srbija: Rajković – Eraković, Milenković, Pavlović – Nedeljković (od 64. Čumić), N. Maksimović, Zdjelar (od 64. A. Maksimović), Birmančević – Samardžić (od 46. Grujić) – Mitrović (od 78. Simić), Joveljić (od 46. Jović);

Španija: Raja – Poro, Vivijan (od 82. Kubarsi), Laport, Kukurelja – Merino (od 64. Pedri), Zubimendi, Ruiz (od 82. Garsija) – Ojarzabal, Morata (od 78. Saragosa), Baena (od 78. Hoselu);


Španija - Srbija 3:0 (1:0)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar