EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Sve zanimljive detalje sa mečeva pročitajte u blogu Nova.rs

Fudbaleri Mančester sitija deklasirali su Bajern iz Minhena na svom terenu sa 3:0 u prvom četvrtfinalnom meču u Ligi šampiona.

Siti je bio neuporedivo bolji rival svih 90 minuta, a da nije bilo golmana Jana Zomera prednost bi bila još ubedljivija.

Vezista Rodri je načeo mrežu Bavaraca u 27. minutu i to evrogolom. Pretio je Siti sa svih strana, ali je 1:0 bio rezultat sa kojim se otišlo na pauzu.

PROČITAJTE JOŠ:

Imao je i Bajern svojih prilika, uglavnom preko Leroja Sanea, ali je Siti odavao utisak boljeg rivala. Bernardo Silva je u 70. minutu iskoristio asistenciju Erlinga Holana za 2:0, a ubrzo nakon toga se upisao i Norvežanin za konačnih 3:0.

Revanš se igra za osam dana u Minhenu, ali će Bajern teško uspeti da preokrene, jer je u velikom zaostatku.

Siti je na startu utakmice bio opasniji rival, a prvu šansu imao je Erling Holan nakon dodavanja Kevina De Brujnea. Udarac Norvežanina je otišao iznad gola, kao i pokušaj glavom Ilkaja Gundogana na centaršut Belgijanca nekoliko minuta kasnije.

Prvu priliku za Bajern imao je Alfonso Dejvis, ali je njegov šut otišao daleko pored gola.

Bajernova zadnja linija bila je pod pritiskom u 14. minutu, Holan je napao golmana Zomera i umalo postigao gol. Zomer je u poslednjem trenutku reagovao i izbacio loptu u aut.

Prvi put u okvir gola viđen je u 22. minutu, ali je Holanov udarac bio preslab. Ruben Diaš je u 26. minutu spasao Siti, jer je izblokirao Musijalu, a onda je stigla i kazna na drugoj strani za Bajern.

EPA-EFE/PETER POWELL

Rodri je primio loptu na oko dvadesetak metara udaljenosti od gola Bajerna, a zatim je prevario Musijalu i potegao. Pogodio je gornji levi ugao i Zomer nije imao šanse.

Do kraja prvog poluvremena Gundogan je mogao da poveća prednost Sitija na 2:0, ali je Zomer nogom odbranio šut iz neposredne blizine.

Mogao je i Bajern do gola do pauze, ali je šut Leroja Sanea prozujao pored stative. Isti igrač je imao šansu za izjednačenje i početkom drugog peroda, ali je Ederson odbranio šut u dalji ugao.

Konfuzija u odbrani mogla je skupo da košta Bajern u 50. minutu. Sve je krenulo od loše intervencije Upamekana, a ni Zomer nije nasrećnije reagovao. Holanov šut je izblokiran od strane Kimiha, ali je malo falilo da Siti zbog konfuzije Bavaraca povede sa 2:0.

Sane je nastavio da kuša Edersona, koji se opet istakao intervencijom. Imao je Bajern šansu i nakon kornera, ali su šutevi glavom De Lihta i Komana izblokirani od strane igrača u plavim dresovima.

PROČITAJTE JOŠ:

Siti je preko Nejtana Akea mogao da udvostruči prednost, ali je Zomer opet dobro intervenisao. Šansu za Akea stvorio je Džek Griliš i to dodavanjem petom. Nakon kornera je centrirao De Brujne, dobro se snašao Ruben Diaš, ali mu je Zomer odbranio šut.

Upamekano je ponovo pogrešio u 70. minutu utakmice i za to je skupo kažnjen. Griliš je oduzeo loptu, Holan povukao, ali nije šutirao, već pametno uposlio Silvu na drugoj stativi. Portugalac je sjajno reagovao i glavom zakucao loptu u mrežu za 2:0.

Šanse za Siti su nastavile da se ređaju, ali je Zomer opet spasao svoj tim, pošto je vrhovima prstiju odbranio šut Hulijana Alvareza, koji je dobio koristan pas od Gundogana.

Holan je u 76. minutu povećao prednost Sitija na 3:0, nakon što je Džon Stouns dobro skočio na centaršut, a Norvežanin pratio akciju i sa druge stative spustio loptu u mrežu.

EPA-EFE/PETER POWELL

„Građani“ ni tu nisu stali, pa je Akandži sa desnog krila pokušao da nađe Holana, ali je Zomer intervenisao. Ubrzo je pokušao i Alvarez i to sa distance, ali je lopta prozujala pored stative, dok je Zomer bio daleko od nje.

Mogao je i Rodri da postigne još jedan gol, ali je u 87. minutu zaustavljen od strane Zomera. Bio je Španac ubedljivo najviši u skoku nakon kornera, ali je golman Bajerna sjajno odbranio i potvrdio epitet najboljeg igrača svog tima u ovom duelu. Imao je i Griliš pokušaj u 89. minutu, ali je lopta otišla daleko preko gola.

U istom terminu igrala se i utakmica Benfika – Inter, a gosti iz Italije slavili su sa 2:0 i primakli se plasmanu u polufinale.


Mančester siti – Bajern 3:0

(Rodri 27, Silva 70, Holan 76)

Stadion: Etihad, Mančester, Engleska. Sudija: H. Mancano.

Mančester siti: Ederson, Stouns, Ake, Diaš, akandži, Silva, Rodri, Griliš, Gundogan, De Brujne (od 68. Alvarez), Holan. Trener: Pep Gvardiola.

Bajern: Zomer, Dejvis (od 80. Miler), De Liht, Upamekano, Pavar, Kimih, Gorecka, Koman, Musijala (od 69. Mane), Sane, Gnabri (od 80. Kanselo). Trener: Tomas Tuhel.


Benfika – Inter 0:2

(Barela 51, Lukaku sa penala 82)

Stadion: De Luž, Lisabon, Portugal. Sudija: M. Oliver.

Benfika: Vlahodimos, Grimaldo, Morato, Antonio Silva, Žilberto, Fiorentino, Čikinjo, Aursnes, Rafa Silva, Žoao Mario, Ramos. Trener: Rodžer Šmidt.

Inter: Onana, Darmijan, Aćerbi, Bastoni, Damfris, Barela, Brozović, Mktarijan, Dimarko, Martinez, Džeko. Trener: Simone Inzagi.

Mančester siti - Bajern 3:0; Benfika - Inter 0:2

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar